Prevenirea epidemiei pentru pneumonia coronariană nouă

0
309

Pneumonia coronariană nouă nu este o boală fatală, ea se poate trata în spitale. Dacă un pacient are o stare de sănătate precară, lucrurile se pot agrava ca la orice fel de pneumonie și riscul de complicații apare. Află în cele de mai jos care sunt simptomele de COVID-19 și principalele aspecte precizate de specialiștii în domeniul medical despre pneumonie.

Navigare rapidă în articol:

  1. Care sunt simptomele unei infecții ușoare cu noul coronavirus?
  2. Despre pneumonia coronariană nouă
  3. Măsuri de prevenție

1. Care sunt simptomele unei infecții ușoare cu noul coronavirus?

Principalele simptome care apar în cazul unei infecții ușoare cu noul coronavirus (COVID-19) sunt:

Alte simptome care pot să apară la pacienții cu infecții COVID-19:

  • Diaree, greață și vărsături
  • Dureri de cap, dureri de gât
  • Strănut, nas înfundat
  • Dureri musculare, dureri de articulații
  • Dificultăți respiratorii.

Cum se transmite infecția?

Infecția se transmite prin picăturile de salivă. Dacă o persoană cu COVID-19 tușește sau strănută, iar picăturile de salivă contaminate ajung în gura sau nasul unei persoane din apropiere, aceasta se poate infecta cu acest coronavirus.

De asemenea, virusul se poate lua de pe suprafețele contaminate – diferite obiecte, mânerul ușilor, mese, scaune, etc. Unii spun că virusul poate rezista 2-3 ore pe suprafețe neviabile.

Află aici care sunt principalele boli care se transmit pe calea aerului.

2. Despre pneumonia coronariană nouă

Medicii au precizat câteva aspecte despre pneumonia coronariană nouă, care îngrozește lumea. Aceasta reprezintă o inflamație acută a plămânilor. De regulă se manifestă ca o inflamație la ambii plămâni, nu doar la unul dintre ei.

Din păcate, boala se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător și la timp, sau dacă pacientul are și alte boli cronice. Principala complicație este aceea că poate compromite capacitatea respiratorie. Asta este foarte grav, poate pune viața pacientului în pericol.

Grupele cele mai vulnerabile

Cazurile clinice au arătat că pacienții cei mai vulnerabili sunt:

  • Persoanele în vârstă, care au peste 75 de ani
  • Persoanele care deja suferă de boli cronice la tractul respirator
  • Persoanele care au probleme renale, pacienții imunosupresați
  • Copiii foarte mici
  • Persoanele care au alte boli grave și fac tratament permanent
  • Bătrânii din mediul rural care au deja anumite probleme de sănătate și care nu au acces la medicamente și spitalizare.

Există unele orașe în țara noastră care nu au nici sistem de urgență.

Fumatul este un factor de risc!

Specialiștii în domeniul medical au precizat că persoanele care fumează mult, zilnic, au un risc mai mare de a suferi de simptome grave în caz de infecție cu acest virus, deoarece au imunitatea scăzută. În cazul lor s-a precizat faptul că: „Riscul de a dezvolta pneumonie severă COVID-19 crește semnificativ la pacienții fumători.”

Concluzia a fost că: „Oamenii care fumează și care se infectează cu COVID-19 au un risc mai ridicat de a ajunge la terapie intensivă”. Probabilitatea ca starea lor să se agraveze este destul de mare, respectiv de a avea nevoie de ventilație mecanică și de spitalizare. Prin urmare, cei care fumează ar trebui să fie mai atenți în cazul unei infecții respiratorii virale, cum este COVID-19.

Citește și:  Aritmia - Tulburarile de ritm cardiac

Fumatul are consecințe asupra sănătății. Un om după ce a fumat o țigară:

  • Va avea valorile presiunii sangvine modificate, timp de 30 de minute
  • Va avea probleme în ceea ce privește oxigenarea normală a celulelor, timp de 2 ore.

Având în vedere problemele grave create de acest virus, fumătorii au un motiv foarte bun de a renunța la tutun.

Cauzele pneumoniei

Există mai multe cauze ale pneumoniei: virusuri, bacterii, protozoare. Deci pot fi mai multe forme de pneumonie, pentru care se aplică tratamente corespunzătoare.

Pneumonia se poate transmite de la o persoană la alta, poate fi contagioasă. Cazurile grave necesită spitalizare și tratament adecvat.

Cea mai periculoasă este pneumonia bacteriană, care se poate trata cu antibiotice.

În cazul pneumoniei care a fost provocată de noul coronavirus s-a precizat:

  • Este o boală gravă, infecțioasă, care necesită tratament imediat
  • Afectează organele vitale – plămânii – de aceea scade capacitatea respiratorie.
  • Poate produce complicații grave, mai ales la persoanele fragile, care au imunitatea scăzută, care sunt imunosupresate, care sunt subnutrite, sau care suferă de boli cronice anterioare.

Specialiștii au spus că pneumonia coronariană nouă nu este fatală, însă dacă se agravează, poate produce complicații ca orice tip de pneumonie și unele forme duc la deces.

Îmbolnăvirea cu această infecție se poate trata cu ajutorul tratamentului indicat de medic și pacientul se poate vindeca. Prin urmare, un om care se îmbolnăvește se poate însănătoși dacă urmează tratamentul corect. În cazul persoanelor în vârstă, care au deja boli cronice, riscul de agravare a stării de sănătate este mai mare.

3. Măsuri de prevenție

Infecția virală – respectiv infecția cu coronavirus – trebuie prevenită la nivel individual. Asta înseamnă să vă protejați pe voi și pe cei din imediata apropiere, nu doar pe rude și prieteni. Evitați contactul cu persoanele care au simptome respiratorii, evitați locurile aglomerate.

Nu uitați să vă spălați în mod frecvent, de câte ori este necesar, cu apă și săpun pe mâini. De asemenea, puteți folosi produse pe bază de alcool sanitar pentru a vă dezinfecta mâinile.

Folosiți produse igienizatoare de mână, pe bază de alcool, după ce puneți mâna pe bani.

Evitați să strângeți mâna altei persoane, să o îmbrățișați. Stați la o distanță de 2 metri de altă persoană, când sunteți în locuri publice.

Acoperiți-vă gura, bărbia și nasul cu o mască de protecție. Aceasta se va arunca după ce a fost utilizată, dacă este de unică folosință. Dacă este din pânză se poate spăla în apă fierbinte, usca, călca și refolosi. Folosiți pentru mâini mănuși de unică folosință pentru a vă proteja atunci când puneți mâna pe anumite suprafețe ce pot fi contaminate, sau pe bani.

Dacă strănutați sau tușiți, trebuie să purtați o mască sau măcar acoperiți-vă gura cu un șervețel de unică folosință.

Imunitatea la coronavirus se poate obține prin vaccinare și boală. Din păcate, încă nu este disponibil un vaccin pentru populație. Trăim totuși cu speranța că în viitor vor fi disponibile vaccinuri pentru COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.