Prunele verzi normalizează digestia și volumul ficatului

0
91

Prunelele verzi sunt foarte eficiente în tratamentul ficatului mărit. În cazul acestei afecțiuni apar anumite simptome precum: durere în partea dreaptă, pete pe piele, umflare, ochi galbeni, dificultăți de respirație și vărsături.

Cauzele ficatului mărit sunt numeroase: boli genetice, infecții, afecțiuni hepatice, infecții cu protozoare, paraziți, obezitate, boli cardiovasculare, fumatul, consum de alcool. Alte alimente care normalizează volumul ficatului sunt: fructele, legumele, cerealele integrale.

De ce este recomandat consumul de prune verzi?

Puțini oameni știu că prunele verzi sunt fructe bogate în nutrienți. Ele conțin elemente importante:

  • Antioxidanți, compuși fenolici
  • Vitamine A, C, E
  • Calciu, potasiu, sodiu, fier, zinc, folat.

Despre prune se spune că:

  • Au o cantitate de potasiu de 10 ori mai mare decât cea din afine
  • Au proprietăți antioxidante de 7 ori mai puternice decât ale curcumei.

După cunoștințele disponibile, prunele verzi oferă multe beneficii organismului, cum ar fi:

Fortifică sistemul nervos și previn anemia

Prunele verzi au fier și vitamine care combat depresia, oboseala și anemia.

În ziua de azi, mulți oameni din întreaga lume suferă de afecțiuni ale sistemului nervos. Pentru a putea preveni aceste probleme, este fundamental de a duce un stil de viață echilibrat, respectiv de a avea obiceiuri sănătoase, de a face mișcare și de a avea o alimentație adecvată. De asemenea, trebuie redus stresul și de renunțat la fumat și alcool.

Prunele verzi fortifică sistemul nervos și deci este o idee bună să fie introduse în dietă. Ele previn îmbătrânirea prematură a organismului prin combaterea atacului nociv al radicalilor liberi.

Sistemul nervos îndeplinește funcții importante și vitale pentru organism; creierul reglează funcțiile legate de memorie, gândire, raționament, emoții, bătăi ale inimii, abilități motorii, etc.

Prunele verzi elimină senzația de oboseală

Când apare acea senzație de oboseală și lipsă de energie, poți alege să mănânci câteva prune verzi. Acestea sunt bogate în vitamine și elimină oboseala fizică și psihică din organism. Prunele au fier, potasiu, vitamine, fibre care produc energie în organism. Există și alți nutrienți considerați o sursă de energie pentru organism, ca de exemplu: vitaminele din grupul B, coenzima Q10, creatina, proteinele și magneziul, care se pot lua din suplimente sau alte alimente.

Ameliorează durerile reumatice

Reumatismul este o afecțiune a organismului de natură infecțioasă sau toxico-degenerativă. Medicii spun că reumatismul poate avea evoluție cronică și progresivă, ce afectează articulațiile, ligamentele, mușchii și tendoanele.

Citește și:  Dulceață de cireșe amare cu ciocolată și cacao, un preparat delicios bogat în antioxidanți

Pentru a calma durerile articulare sunt recomandate o serie de alimente care au efect antiinflamator și acțiune antioxidantă puternică. Prunele verzi și ghimbirul au astfel de proprietăți și deci sunt indicate în tratamentul reumatismului. Prunele verzi au proprietăți antioxidante de 7 ori mai puternice decât ale curcumei și pot fi eficiente în calmarea durerilor reumatismale.

Ghimbirul este un bun antiinflamator, îmbunătățește circulația sângelui, contracarează îmbătrânirea și uzura țesuturilor și articulațiilor. Prin consumul de ghimbir se îmbunătățește sănătatea articulațiilor și circulația sângelui.

Alte beneficii oferite de prunele verzi sunt:

  • Ajută al detoxifierea organismului și la scăderea în greutate
  • Reduc ficatul mărit, previn problemele de stomac
  • Stimulează digestia și tranzitul intestinal
  • Combat constipația, balonarea, promovează peristaltismul intestinal
  • Cresc imunitatea organismului prin vitamina C
  • Previn îmbătrânirea pielii și a organismului prin aportul de antioxidanți, vitamina C, folat și zinc.

Compot de prune verzi

Aceste fructe verzi sunt la gust amar-acrișoare și se consumă mai ales sub formă de compot. Acesta se realizează foarte ușor acasă, astfel: se adaugă o mână de prune verzi la 500 ml apă de izvor, se fierbe până ce fructele sunt moi; compotul obținut se îndulcește cu puțin zahăr.

Sirop de prune verzi

Din prune verzi se prepară și un sirop foarte bun pentru ficat, astfel:

  • Se folosește o cantitate de 500 g prune verzi, un kg zahăr brun, un litru apă de izvor
  • Se pune apa într-o oală, se aduce apa la temperatura de fierbere, se adaugă zahărul și se amestecă până ce acesta se topește
  • Se elimină spuma care se adună deasupra prin fierbere
  • Se spală prunele cu apă, se înțeapă cu o scobitoare
  • Se adaugă prunele verzi în apa cu zahăr și se fierb foarte bine
  • După ce fructele au fiert suficient, se scot din apă, se dau printr-o sită pentru a elimina sâmburii
  • Pulpa de la prune se pune iar în apa cu zahăr și se fierbe în continuare, câteva minute, până se obține un sirop gros sau un magiun.

Se administrează o lingură de sirop de prune verzi pe zi pentru tratamentul ficatului mărit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.