Știați că merele ajută în prevenirea cancerului? În special sucul de mere are proprietăți anticancerigene deoarece substanțele din aceste fructe pot distruge celulele canceroase. Sucul de mere ajută la detoxifierea organismului, la consolidarea sistemului imunitar, la reglarea acidității stomacului, la stimularea digestiei, la stimularea funcțiilor ficatului și intestinelor.
Merele conțin oligozaharide care pot ucide mare parte din celulele cancerului de colon. Specialiștii în domeniul medical ne recomandă să servim măcar un măr pe zi pentru a ne menține sănătatea organismului. Oligozaharidele din mere sunt foarte eficiente pentru combaterea cancerului, am putea spune că pot realiza un fel de ,,,chimioterapie naturală”.
Merele sunt sănătoase pentru organism, sunt recomandate persoanelor de toate vârstele. Aceste fructe ajută în menținerea sănătății intestinale prin substanțele active pe care le conțin. Merele sunt cu siguranță fructe excelente cu proprietăți anticancerigene deoarece au astfel de substanțe oligozaharide.
În plus, astfel de substanțe sunt în cantitate semnificativă în mere, de aceea au un efect atât de intens și eficient contra cancerului. Au efect probiotic pentru intestin în promovarea florei intestinale, dar și gust dulce care crește pofta de mâncare.
Avantajul constă și în faptul că nu cresc glicemia și nici nu provoacă creșterea în greutate. Pot fi consumate de diabetici, de persoanele obeze, deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului. Polizaharidele și pectina din mere sunt absorbite în organism, iar efectul lor vindecător, antioxidant și de promovare a sănătății este deja apreciat de nutriționiști.
Pectina are și ea efect anticancerigen, de aceea merele trebuie să facă parte din dieta zilnică. În plus, pectina are efect laxativ, ajută la reglarea scaunelor, la combaterea constipației, la detoxifierea organismului, la eliminarea metalelor grele (plumb și mercur) din corp.
Merele au efect antioxidant, de reducere a colesterolului, de prevenire a riscului de reducere a celulelor canceroase. Aceste fructe au efect răcoritor și sunt bogate în minerale, oligoelemente și vitamine.
Merele ajută în recuperarea organismului în perioada de convalescență, calmează tusea, sinuzita, febra, insomnia, epuizarea, constipația, răceala, durerile de cap, anxietatea. Acizii din mere intensifică digerarea grăsimilor și proteinelor din alimentele grase, din carne. Merele sunt benefice în cazuri de astm, boală Alzheimer, afecțiuni ale oaselor și ale sistemului digestiv.
Sucul de mere este bun pentru intestin. Are substanțe care ajută la protejarea intestinelor, la reducerea dezvoltării celulelor canceroase. Sucul de mere trebuie consumat frecvent deoarece menține sănătatea intestinală, scade riscul de cancer intestinal și de colon. Dieta cu mere reduce foarte mult riscul de a dezvolta cancer de colon.
Nu degeaba există vorba ,,dacă servești un măr pe zi, doctor nu îți va mai trebui”. Polifenolii din mere activează enzimele intestinale și intensifică detoxifierea intestinului. Catechinele din aceste fructe au proprietăți antiinflamatorii, iar substanțele flavonoide sunt și ele importante în curățarea intestinului de toxine. Antioxidanții din mere combat efectul nociv al radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a organismului.