Suc de ghimbir si caise pentru cresterea vitalitatii organismului

0
288
Suc de ghimbir si caise pentru cresterea vitalitatii organismului

Te simti obosit si fara energie? Incearca sucul natural de ghimbir si caise pentru cresterea vitalitatii si o stare de bine. Ai sa fii uimit de gustul delicios al acestei bauturi, va fi o combinatie de dulce si iute, un amestec energizant oferit de caisele care stimuleaza circulatia sanguina in corp si completat de ghimbirul ce are calitati de incalzire, pur si simplu intesifica ,,energia” din organism.

Suc de ghimbir si caise pentru energizarea organismului

Se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 500 ml suc din radacina de ghimbir
  • 200 g caise uscate
  • o lingurita cu radacina de ghimbir macinat
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata
  • o nucsoara
  • 4-5 cuisoare
  • o lamaie.

Mod de preparare: nucsoara se rade pe ochiurile mici de la razatoare astfel incat sa se obtina doar o jumatate de lingurita de pulbere necesara pentru toata cantitatea de suc; din lamaie se stoarce zeama, fiind necesara doar o jumatate de lingurita de zeama la cantitatea totala de suc; sucul de ghimbir se prepara din radacina de ghimbir rasa pe razatoare si stoarsa prin tifon, iar cantitatea trebuie sa fie de 500 ml sau chiar 600 ml pentru un gust iute mai intens; caisele uscate se pun la fiert in putina apa, cat cuprinde, impreuna cu mirodeniile (scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul macinat); dupa ce caisele au devenit moi se scot din lichid si se pun intr-un blender pentru a fi pasate omogen; apoi se adauga iar in sucul cald, se amesteca si cu sucul de ghimbir preparat separat si se mai incalzeste putin la foc mic; la final se adauga zeama de lamaie pentru un gust putin acrisor si aroma sa speciala; se toarna in pahar si se serveste la temperatura camerei.

Acest suc natural este foarte sanatos pentru organism

suc de caise

Amestecul de ingrediente este placut la gust, iar proprietatile deloc neglijabile. Daca veti incerca o astfel de bautura cu siguranta veti constata ca este savuroasa. Mai mult decat atat, in scurt timp dupa ce ati servit sucul aromat, veti simti o stare de revitalizare si o crestere a energiei in corp, de parca oboseala va fost luata cu mana. Veti fi in stare sa efectuati iar o activitate fizica, desi inainte parea ca sunteti epuizat.

Citește și:  Dieta ketogenică – Plan de dietă pentru vegetarieni

Caisele uscate sunt bogate in substante nutritive, insa au mai multe calorii decat caisele proaspete si deci daca suferiti de obezitate este bine sa le evitati. Totusi exista si varianta de a prepara acest suc din caise proaspete, atunci cand este sezonul lor. Pentru a fi mai clar va exemplificam: 100 g caise proaspete au 42 kcal, iar 100 g caise uscate au 249 kcal.

Proprietatile caiselor sunt foarte importante, ele mentin sanatatea organismului deoarece contin antioxidanti, beta-caroten, potasiu, fier, magneziu si altele. Ajuta in prevenirea bolilor de inima, bolilor de ochi, hipertensiunii arteriale, scad riscul de cancer (colorectal, de san, de prostata si de stomac) si prelungesc viata.

Scortisoara reduce nivelul de zahar din sange dar si nivelul de colesterol rau. Intensifica metabolismul, ofera senzatia de incalzire in corp si ajuta la scaderea in greutate. Are substante care ajuta in prevenirea cancerului, are efecte benefice asupra creierului si pentru sistemul digestiv, combate infectiile bacteriene, creste capacitatea de concentrare si energia in organism.

Radacina de ghimbir este un miracol pentru sanatate. Sucul din radacina de ghimbir are proprietati expectorante, antimicrobiene, antiseptice, antibacteriene, laxative, digestive, antispastice, de stimulare a circulatiei sanguine, cardiotonice, diaforetice, anticoagulante, tonice, afrodisiace, de crestere a energiei in corp si consolidare a sistemului imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.