Suc natural, delicios, pentru eliminarea kg în plus și îmbogățirea organismului cu nutrienți

0
938

Peter Karvel este un specialist în homeopatie, din Marea Britanie, care recomandă oamenilor un suc natural realizat din legume și fructe cu efecte benefice asupra sănătății organismului, care ajută și la scăderea în greutate. Acest suc este chiar eficient pentru menținerea sănătății deoarece cu ajutorul ingredientelor pe care le conține oferă organismului nutrenți importanți pentru corp.

Suc natural pentru eliminarea kg în plus și îmbogățirea organismului cu nutrienți

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • un măr
  • o lămâie
  • 3 morcovi
  • 4-5 tulpini de țelină
  • o sfeclă roșie
  • 2-3 ridichi
  • o legătură de spanac
  • un castravete
  • o rădăcină mică de ghimbir

Toate aceste legume trebuie să fie proaspete, curățate și spălate foarte bine cu apă rece. După ce se pregătesc, se taie în bucăți potrivite și se dau prin storcătorul de fructe pentru a se obține sucul de care spuneam mai sus. Acesta este bogat în nutrienți și trebuie băut imediat după ce a fost preparat, cel mai bine dimineața, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de a servi micul dejun. Cei care doresc pot adăuga la suc și câteva frunze proaspete de mentă sau busuioc, deoarece acestea au un parfum deosebit și proprietăți bune pentru organism, iar în plus fac omul mai vesel și mai fericit.

Ghimbirul are o savoare deosebită, se folosește puțin deoarece este destul de picant și poate vă obișnuiți mai greu cu aroma sa. Are efect foarte bun asupra organismului, stimulează vitalitatea și sănătatea, este și ușor afrodisiac, are capacitatea de a limpezi mintea și de a stimula secreția sucului digestiv. Ghimbirul este și un bun decongestionant, calmant, antioxidant. Poate ajuta în combaterea infecțiilor intestinale, calmarea migrenelor, combaterea atacului nociv al radicalilor liberi și scăderea în greutate.

Lămâia va face sucul să fie aromat și răcoritor, iar în plus va completa perfect lista ingredientelor sănătoase pentru această băutură. Are calități medicinale speciale deoarece conține vitamine A, B și C, substanțe bioflavonoide și antioxidanți importanți pentru organism. Cu ajutorul sucului natural de lămâie se vor elimina toxinele din vezica urinară și rinichi, se va neutraliza excesul de acid din stomac și se va preveni îmbolnăvirea organismului. Lămâia este un bun antiseptic, are proprietăți decongestionante, vitaminizante, expectorante.

Spanacul este o legumă excelentă pentru persoanele anemice și extenuate deoarece are acid folic și fier. De asemenea conține vitamine C și E, calciu, potasiu, magneziu, clorofilă și beta-caroten. Este un bun remediu contra infecțiilor, crește imunitatea organismului, ajută la eliminarea toxinelor din intestine, previne bolile degenerative (deoarece este o sursă de antioxidanți) și poate scădea riscul de a suferi de degenerescență maculară și alte boli ale vederii.

Țelina ajută la scăderea în greutate și la detoxifierea organismului. Are efect diuretic, depurativ, aperitiv, hipoglicemiant și de stimulare a digestiei. Dacă se consumă crudă sub formă de suc poate fi un medicament pentru organism doarece este bogată în substanțe hrănitoare și devine un bun remediu pentru diferite boli și afecțiuni: nervozitate, depresie, artrită, infecții intestinale, reumatism, gută și altele.

Sfecla rosie este bogată în vitamina A, B și C, are numeroase minerale, mai ales magneziu, fosfor, potasiu și fier, iar în plus conține și acid folic. Potrivit specialiștilor această legumă de culoare roșie crește imunitatea corpului, revitalizează și energizează organismul. Prin conținutul de potasiu și alți nutrienți poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și menținerea sănătății sistemului nervos. Sfecla roșie are efect detoxifiant, ajută la realizarea digestiei, previne constipația, stimulează funcțiile rinichilor, ale ficatului și ale tractului intestinal.

Mărul este un fruct bogat în vitamine, oligoelemente și minerale, care este bine să fie servit zilnic pentru că ajută în menținerea sănătății organismului, la curățarea și detoxifierea acestuia. Pectina din măr este cea cu efect detoxifiant și un bun remediu contra constipației. Mărul crește imunitatea, ajută în recuperarea organismului după boală. Este un fruct recomandat și persoanelor care suferă de diabet (îndeosebi merele care au coaja verde) deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Morcovul are vitamine A, B și C, potasiu, calciu, fier, beta-caroten. Este o legumă care ajută la creșterea rezistenței organismului, a vitalității, la menținerea sănătății țesuturilor și a pielii. Poate preveni bolile arteriale și bolile cardiace deoarece scade nivelul de colesterol din sânge. Morcovul are proprietăți diuretice, detoxifiante, antiseptice și antioxidante, deci este un adevărat medicament pentru organism. Ajută la purificarea ficatului, stimularea secreției sucului digestiv, tratarea retenției de lichide în corp, la eliminarea mucusului din căile respiratorii, în prevenirea infecțiilor virale și bacteriene.

Ridichea oferă multe vitamine (ex. B, C și E) și minerale (potasiu, fier, fosfor, magneziu, iod), fibre, zaharuri, glucide și proteine. Este utilă în prevenirea și tratamentul afecțiunilor intestinale și al tusei. Are proprietăți antiseptice, diuretice, depurative, antirahitice și antiscorbutice. Ajută în combaterea anemiei, inapetenței și a altor probleme de sănătate deoarece are un conținut bogat în minerale și vitamine.

Castravetele are 96% apă dar și o serie de nutrienți: vitamina A și C, magneziu, potasiu și calciu. Trebuie folosit în alimentația zilnică deoarece ajută în combaterea inflamațiilor din organism și a infecțiilor vezicii urinare, dar și la eliminarea toxinelor și a acidului uric prin rinichi.

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ