Tratamente naturiste pentru unghii cu probleme

0
636
Tratamente naturiste pentru unghii cu probleme

La fel ca si parul, unghiile sunt oglinda sanatatii noastre. Daca privim cu atentie unghiile si observam pe suprafata acestora dungi, pete albe, sau daca se rup, se exfoliaza usor si sunt moi, inseamna ca starea de sanatate nu este tocmai buna. O persoana care nu are probleme de sanatate are de obicei unghii rozii, netede si lucioase.

Unghiile sunt formate din mai multe straturi cornoase, plasate unul deasupra celuilalt, care constau in principal din cheratina – o substanta care contine multe oligoelemente: fier, siliciu, calciu, magneziu.

Unghii cu probleme – In general unghiile pot fi atacate de ciuperci sau de transpiratie, favorizand aparitia unor boli, ca de exemplu:

  • Micoza unghiilor (amicomicoza) – In acest caz unghiile sunt ingrosate, au mici fisuri si prezinta depozite grujoase de culoare alba sub unghii.
  • Infectia unghiei (panaritiu) – Reprezinta infectia dermatita a unghiei.
  • Inflamatia unghiei (perionixis) – Apare o inflamatie dureroasa in jurul unghiei.
  • Deformarea unghiei (onicoza) – Apar tulburari ale formei unghiei sau daca boala este ereditara, unghia poate chiar lipsi. De asemenea, unghia incarcata cauzata de purtarea unei incaltaminte inadecvate, de transpiratie, diabet creeaza deformarea unghiei, durere, infectie cu puroi.
  • Crapaturi ale unghiei – Acestea apar in caz de pneumonie, febra tifoida sau alte boli.

tratamente pentru unghii

Tratamente naturiste pentru unghii cu probleme

Sucul de lamaie – Sunt recomandate bai caldute la degete timp de 5 minute, apoi ungerea unghiilor cu suc de lamaie. Aceasta metoda de tratament ajuta la intarirea unghiilor (cand acestea se exfoliaza) si trebuie repetata in fiecare seara, inainte de culcare.

Citește și:  Stilul Boudoir este o încântare în colecțiile din toamna-iarna 2014-2015

Sucul de ceapa – Este un bun remediu pentru unghiile friabile, tratamentul facandu-se un timp indelungat.

Pulberea de coada calului – Se administreaza cate 3 lingurite pe zi, o perioada de 2 luni, astfel atat unghiile cat si parul devin mai rezistente.

Fiertura de coaja de stejar – Se tin degetele in acest lichid, apoi se ung unghiile cu lanolina. Tratamentul este recomandat peroanelor care au unghiile moi.

Baile cu ulei caldut ajuta in cazul unghiilor care se exfoliaza.

Sucul de castraveti este indicat in general in tratarea unghiilor.

Orzul – Germenii de orz au un continut bogat de minerale si hormoni care contribuie la regenerarea si cresterea unghiilor. Se recomanda 2 linguri de germeni de orz pe zi, o perioada indelungata de timp. Orzul are efect extraordinar si pentru regenerarea parului.

Macerat din nalba – Este recomandat in cazul unghiilor inflamate. Seara inainte de culcare se fac bai calde la maini sau picioare timp de 15-20 minute. Apoi se ung unghiile cu alifie de galbenele. Pentru realizarea maceratului se tin in apa rece 50 g de nalba in 2-3 l de apa rece, timp de 8-10 ore.

Pentru prevenirea bolilor este intotdeauna obligatoriu ca unghiile sa fie tinute curate, sa fie spalate des, sa se evite transpiratia picioarelor si incaltamintea incomoda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.