Aucuba japoneza (Aucuba japonica), planta otravitoare si de ornament

0
509
Aucuba japoneza (Aucuba japonica), planta otravitoare si de ornament

Dupa cum ii spune si numele aucuba japonica este o planta ornamentala ce provine din Japonia si este cunoscuta si sub numele de portocalul japonez sau cu denumirea stiintifica de Aucuba japonica. Aceasta planta este inalta de pana la 2,5 m si se aseamana cu un arbust mereu verde, foarte popular in tarile asiatice pentru aspectul sau deosebit creat de frunzele mari dense, lungi de cel mult 20 cm, cu margini netede sau zimtate (in functie de subspecie) si coloritul lor galben-vernil marmorat.

Planta este usor de recunoscut prin florile mici de 0,4-0,8 cm, cu frumoase petale rosiatice-maronii sau fructele sale mici, de culoare rosu-aprins, ce rezista timp de cateva luni. Perioada de inflorire la aucuba japoneza este din luna martie pana in aprilie, iar cea de coacere a fructelor si semintelor este din octombrie pana in februarie.

Se inmulteste prin seminte si butasi, plantarea se realizeaza primavara si cu atentie pentru ca radacinile ei sunt destul de fragile. Are nevoie de un climat temperat, cand acesta nu este asigurat se usuca destul de rapid si ii cad frunzele. Este usor atacata de gandaci si afide, iar umezeala exagerata duce la aparitia unor pete negre pe suprafata frunzelor.

Citește și:  Pelinul – O planta medicinală valoroasă pentru casa noastră

Aucuba japoneza

Pe timp de iarna trebuie tinuta in casa, intr-un ghiveci mare, daca are suficienta caldura in camera nu necesita sa fie udata ci doar pulverizate frunzele ei cu apa. In perioada de primavara si vara cand este mai cald trebuie udata regulat deoarece pe timp indelungat nu tolereaza foarte bine seceta exagerata.

Aucuba japoneza face parte din familia Cornaceae sau Cornacee si este considerata o planta puternic otravitoare deoarece poate provoca inflamarea stomacului si a intestinului, sau chiar hemoragii cerebrale mortale.

Asiaticii considera ca aceasta planta ii salveaza de poluarea aerului viciat din locuinta, ca aduce in casa o atmosfera de prietenie, liniste si calm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.