Află de ce este bine să ne îngrijim pielea cu ulei de măsline 100% natural

1
533
Află de ce este bine să ne îngrijim pielea cu ulei de măsline 100% natural

Uleiul de măsline extra virgin se obține din măsline prin presare la rece și este folosit din cele mai vechi timpuri pentru gătit dar și ca produs 100% natural în cosmetică. Are o compoziție deosebită de nutrienți ceea ce este foarte important pentru sănătatea organismului:

  • Are acizi grași mononesaturați – acid oleic – care scade nivelul de colesterol din sânge și riscul de a dezvolta ateroscleroză.
  • Conține fitosteroli, mai ales beta-sitosterol (cu efect antiandrogenic).
  • Prin conținutul de fenoli și lignani are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene, hepatoprotectoare și antiparazitare. Poate fi eficient în consolidarea sistemului imunitar, în lupta împotriva cancerului, a infecțiilor cu herpes, virusuri, fungi și bacterii.
  • Este o sursă de minerale (magneziu, fier, calciu, sulf, potasiu, fosfor, mangan, crom) și vitamine (A, E, D, K) ce cresc imunitatea, rezistența sistemului muscular și osos, și mențin sănătatea întregului organism.
  • Uleiul de măsline are un nutrient principal – acidul linoleic – care ajută la regenerarea țesuturilor, inhibă procesul de acumulare de grăsime, menține masa musculară, scade pofta de mâncare, reduce nivelul de trigliceride din sânge, crește nivelul de colesterol bun HDL și scade nivelul de colesterol rău LDL din sânge.

Uleiul de măsline îmbunătățește aspectul tenului

Acest produs natural poate fi folosit de oricine deoarece este perfect pentru piele, indiferent de tipul tenului (normal, gras, uscat). Conține vitamina E care îmbunătățește aspectul pielii, o face mai moale, catifelată și hidratată.

Persoanele cu tenul uscat pot folosi cu încredere uleiul de măsline deoarece acesta le va îmbunătăți aspectul pielii feței. Trebuie să aplice doar câteva picături de ulei de măsline dimineața și tenul lor va deveni mai frumos și mai bine hidratat.

Acest ulei poate fi folosit ca demachiant natural (se aplică pe o dischetă din bumbac și se elimină cu ea machiajul) deoarece este un produs natural, bogat în nutrienți, care hidratează pielea și o protejează (lucru important având în vedere aspectul ei fin și zona sensibilă a ochilor).

Alte avantaje sunt: reducerea ridurilor și îmbunătățirea aspectului genelor (acestea devin mai frumoase și strălucitoare). Pielea din jurul ochilor este mai delicată și mai predispusă la formarea ridurilor (mai ales atunci când iși pierde din elasticitate odată cu înaintarea în vârstă), de aceea are nevoie de o bună hrănire și hidratare, iar uleiul de măsline este potrivit pentru astfel de tratamente cosmetice.

ulei de masline

Cum utilizăm uleiul de măsline pentru îngrijirea picioarelor noastre?

Din cauza circulației proaste la picioare sângele nu mai curge normal și acest lucru afectează pielea, aceasta începe treptat să se usuce și să se erodeze. Uleiul de măsline poate fi folosit pentru tratamente cosmetice dar și terapeutice. Are efect bun pentru pielea picioarelor deoarece este un complex de vitamine și minerale.

Are proprietăți nutriționale pentru piele, de hidratare și menținere a sănătății acesteia. Prin masajul picioarelor cu ulei de măsline se crește elasticitatea pielii, se îmbunătățește aspectul și se încetinește procesul de îmbătrânire prematură al acesteia.

Uleiul de măsline reprezintă un produs natural cosmetic excelent pentru picioare, se poate folosi pentru masaj în orice sezon al anului. Are efect terapeutic în sensul că poate regenera celulele pielii, poate grăbi vindecarea unor tăieturi, zgârieturi sau răni mici de pe picioare.

Citește și:  Psoriazisul

Uleiul poate hidrata foarte bine pielea, o hrănește, o face moale, catifelată, mai elastică, mai frumoasă, îmbunătățește și aspectul călcâielor și al unghiilor de la picioare. Conținutul de vitamina E grăbește vindecarea și ajută corpul să folosească oxigenul eficient. De asemenea fierul ajută în vindecarea și dezvoltarea celulelor.

Uleiul de măsline este util pentru păr și unghii

Uleiul de măsline 100% natural este un excelent balsam pentru păr. Se aplică pe păr după ce acesta în prealabil a fost spălat cu șampon și clătit cu apă călduță. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se spală părul cu șampon și se clătește cu apă curată. Se poate face și mască cosmetică pentru îngrijirea părului din ulei de măsline, lămâie, un gălbenuș de ou și puțină miere. Astfel de tratamente cosmetice cu ulei de măsline ajută la:

  • combaterea mătreții și căderii părului
  • stimularea creșterii firelor de păr
  • îmbunătățirea aspectului podoabei capilare, părul este mai moale și mai sănătos
  • întărirea rădăcinii firelor de păr
  • pieptănarea ușoară a părului, firele de păr sunt mai lucioase, mai rezistente și nu se mai încâlcesc

Prin nutrienții pe care îi conține uleiul de măsline este un produs natural excelent pentru unghii, ajută la întărirea și îmbunătățirea aspectului acestora. Se aplică direct pe unghii și se face un masaj usor asupra degetelor și tălpilor picioarelor. Uleiul de măsline înmoaie cuticulele și bătăturile de la degete, combate exfolierea și ruperea unghiilor, hidratează pielea tălpilor și a călcâielor.

Are rol profilactic, grăbește vindecarea fisurilor și rănilor minore de pe piele. Pentru albirea și stimularea creșterii unghiilor se amestecă ulei de măsline cu puțină zeamă de lămâie. Alte combinații utile pentru unghii sunt din ulei de măsline (1-2 linguri) și uleiuri esențiale (2-3 picături). Cele mai indicate sunt: uleiul esențial de rozmarin, grapefruit, lavandă, eucalipt și lămâie.

Uleiul de măsline este util și pentru sâni

Femeile care doresc să aibă un bust frumos, mai mare, pot folosi uleiul de măsline deoarece acesta are efect benefic asupra pielii, hidratează și crește elasticitatea acesteia, conține nutrienți importanți pentru sănătate, iar în plus ca orice ulei natural poate influența producția de hormoni sexuali feminini.

Indicat este ca uleiul de măsline să fie amestecat cu 2-3 picături de ulei esențial de patchouli (acesta are efect de creștere a sînilor). Tot pentru mărirea sânilor sunt bune uleiurile esențiale de lavandă, primula și arbore de ceai, care se amestecă cu uleiul de bază din măsline.

În plus, pentru a avea un bust frumos, trebuie efectuate și exerciții speciale care pun în mișcare mușchii pectorali, trebuie respectată o dietă echilibrată și purtate haine confecționate din materiale din fibre naturale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.