Beneficiile sucurilor naturale pentru organism – Tot ce trebuie să știi despre o alimentație sănătoasă

0
94

Sucurile naturale din fructe și legume fac parte din alimentația sănătoasă recomandată de nutriționiști. Acestea oferă organismului enzime, vitamine, minerale și alți nutienți necesari menținerii sănătății. În plus sunt și foarte delicioase alături de efectul lor vindecător, energizant și de întinerire a organismului. Indiferent de sezon, o băutură răcoritoare de acest gen este ușor de preparat, se digeră ușor, oferă o stare de bine organismului și ajută la consolidarea sistemului imunitar.

Suc de fructe, Foto: forwallpaper.com
Suc de fructe, Foto: forwallpaper.com

Întotdeauna trebuie ales sucul proaspăt natural în loc de o băutură pasteorizată din supermarket. Fructele și legumele consumate proaspete, date prin storcătorul de fructe sau blender, sunt mult mai gustoase și bogate în nutrienți decât sucurile din magazine care au diferite substanțe pentru conservarea lor.

Beneficiile sucurilor naturale pentru organism:

Alimentația echilibrată este foarte importantă pentru menținerea sănătății. Consumul de sucuri naturale din fructe și legume ajută la creșterea rezistenței organismului, la îmbunătățirea funcțiilor acestuia. Efectul vindecător al acestor sucuri naturale este de apreciat deoarece substanțele nutritive din fructe și legume ajută la reînnoirea și hrănirea tuturor celulelor organismului, a țesuturilor și organelor, a întregului organism.

Suc de mere și grapefruit, Foto: healthyfoodstyle.com
Suc de mere și grapefruit, Foto: healthyfoodstyle.com

Cei care vor să scadă în greutate pot încerca dieta cu sucuri naturale și crudități. O astfel de dietă are efect bun asupra tractului gastrointestinal, contribuie la vindecarea și combaterea procesului de îmbătrânire prematură a organismului. Cu toții știm că lipsa de vitamine și minerale din organism este un factor care crește riscul de îmbolnăvire. Nutriționiștii recomandă mereu sucurile naturale din fructe și legume pentru detoxifierea organismului și îmbunătățirea funcțiilor acestuia.

Sucurile naturale sunt bogate în minerale, vitamine și enzime, au elemente nutritive importante pentru sănătate, care sunt asimilate ușor de organism, fapt ce contribuie la combaterea anemiei sau a carenței de astfel de substanțe în corp. Indiferent de alegere, sucurile naturale sunt ușor de digerat și nu îngreunează tractul digestiv. Ele oferă mai multă energie corpului, o stare de relaxare, contribuie la eliminarea toxinelor și la regenerarea țesuturilor organismului.

Majoritatea sucurilor naturale au un conținut semnificativ de apă, deoarece sunt realizate doar din fructe și legume. Acest lucru ajută la hidratarea corpului, la echilibrarea stării de contracție mare a organismului, la combaterea unor afecțiuni și stări emoționale rele. De exemplu, dacă se bea frecvent suc preparat din astfel de ingrediente naturale se combat durerile de cap, constipația, iritabilitatea, stresul, instabilitatea psihică.

Suc de roșii, Foto: simplyrecipes.com
Suc de roșii, Foto: simplyrecipes.com

Bea suc natural cât mai des dacă te simți slăbit! Acesta ajută la curățarea colonului și detoxifierea întregului organism. Cel mai bine este să bei un pahar de suc dimineața, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Este indicat să prepari cantitatea de suc pe care să o servești imediat și nu o cantitate prea mare care să fie ținută la frigider. Unele sucuri naturale dacă sunt ținute un timp la rece iși schimbă gustul, acesta devine mai dulce. Dacă totuși vrei să faci mai mult suc, o cantitate în plus pentru a bea puțin mai târziu, este bine să nu amesteci ingredientele decât atunci când dorești să consumi băutura imediat.

Sucul de ananas, Foto: foodfruit.blogspot.ro
Sucul de ananas, Foto: foodfruit.blogspot.ro

Nutriționiștii recomandă plantele aromatice la sucurile naturale deoarece acestea contribuie la curățarea sângelui. Din categoria acestor plante cu aromă deosebită fac parte: menta, busuiocul, măcrișul, coriandrul și pătrunjelul.
Sucurile naturale se pot realiza din spanac, pătrunjel, varză, morcovi, roșii, sfeclă, dovlecei, castraveți, țelină, ardei gras, lămâi, cireșe, pepeni, căpșuni, portocale, mure, struguri, mere, pere, piersici, mandarine, kiwi, ananas, grapefruit, banane, etc.

Pentru cei care doresc un aport de potasiu – element esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale – pot alege sucul natural din morcovi, mere, cartofi, portocale și banane. La aceste produse naturale raportul dintre potasiu și sodiu este adecvat menținerii stării de sănătate. De exemplu la morcovi raportul K:Na este de 75:1. Alimentația bogată în sodiu și săracă în potasiu poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, cancerului.

Suc verde, Foto: lemonstripes.com
Suc verde, Foto: lemonstripes.com

Sucurile din legume cu frunze verzi au clorofilă – un element care ajută în tratamentul multor boli și afecțiuni: diabet, ulcer, deficit de fier, etc. Astfel de legume au aproximativ toate oligoelementele necesare organismului. În plus conțin o cantitate semnificativă de proteine vegetale cu aminoacizi esențiali. Trebuie spus despre conținutul de valină, leucină și izoleucină care au efect benefic asupra organismului, în sensul că ajută la consolidarea sistemului imunitar.

Sucurile naturale din fructe și legume proaspete sunt mai sănătoase decât cele cumpărate de pe rafturile magazinelor. Au o concentrație ridicată de nutrienți care sunt digerați ușor în corp. Se pot amesteca tot felul de fructe și legume – castraveți, morcovi, fructe de pădure, mere, broccoli, ananas, citrice, etc. Indiferent de alegere, gustul este foarte bun, deoarece astfel de produse sunt delicioase. Se preparară foarte ușor, iar avantajele sunt enorme pentru sănătate. Alimentația de acest fel ajută la scăderea în greutate, la detoxifierea organismului, la prevenirea cancerului și a multor boli, la îmbunătățirea aspectului pielii, unghiilor și părului.

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ