Masajul pentru sâni este special și oarecum diferit de masajul corpului. Are efect foarte bun asupra sânilor, ajută la fermitatea lor, la deblocarea energetică și la activarea intensă a planului afectiv. Se spune că prin masajul sânilor reapar amintiri din copilărie, din adolescență, care au o anumită încărcătură emoțională. Masajul este relaxant, plăcut, are rolul de a îndepărta neîmplinirile și lipsa de afectivitate. Masajul sânilor se execută cu foarte mare blândețe și cu mișcări circulare.
Este vorba și despre un automasaj pe care orice femeie îl poate face pentru a avea sânii mai fermi. Nu trebuie apăsat sau realizate mișcări foarte dure deoarece acest lucru nu va avea un efect mai bun ci dimpotrivă, printr-o manevră excesiv de energică se poate obține un efect contrar. În general nu există o modalitate exactă care trebuie respectată, fiecare femeie trebuie să facă acest masaj în funcție de cum simte, fără a ajunge la un disconfort, ea poate ține cont doar de anumite reguli cu caracter general.
La început printr-un masaj activ, realizat frecvent, se poate ajunge la dureri surde care dispar în scurt timp. Deși aceste mici dureri pot ține 2-3 zile, masajul nu este bine să fie întrerupt, însă, este bine să se facă mult mai ușor, cu manevre mai lente și să se insiste pe zonele nedureroase. În scurt timp se vor vedea efectele acestui automasaj, se va îmbogăți viața afectivă, se va produce o deblocare afectivă, se va scăpa de stres, se vor îmbunătăți relațiile interumane și va crește dorința de a trăi viața.
Exerciții de automasaj pentru sâni:
Se țin palmele deasupra sânilor cu degetele față în față; palma stângă trebuie să fie deasupra sânului stâng, iar palma dreaptă pe sânul drept. Se pornește mișcarea din centrul plexului cardiac spre părțile laterale, exterioare, intercostale. Se apasă foarte ușor pe piele cu cele trei degete din mijloc ale fiecărei palme. Acest exercițiu de automasaj ajută la deblocarea energetică de la nivelul sânilor.
Un alt exercițiu constă în mișcări circulare de automasaj pe sâni. Se încep mișările din centrul plexului cardiac și se urmează linia de demarcație a sânilor. Cu mâna stângă se face masajul pe sânul stâng, iar cu mâna dreaptă se masează sânul drept.
Pentru deblocarea energetică de la nivelul sânilor se face un automasaj cu degetele pe zona limitrofă a unui punct de pe sân care este simțit dureros. Se pot folosi două sau trei degete după cum este mai ușor și se masează intens zona dureroasă. După acest exercițiu se face un automasaj ușor în jurul sănilor pentru dezvoltarea și armonizarea acestora.
Automasajul se poate face și cu palmele pe fiecare sân în parte. Se curpinde sânul stâng cu palma stângă și sânul drept cu palma dreaptă. Se realizează cu palmele mișcări circulare pe sâni întâi într-un sens și apoi în celălalt sens. Acest exercițiu ajută la fermitatea sânilor. Pentru dezvoltarea armonioasă a sânilor și creșterea acestora se poate realiza și o mișcare de tragere a sânilor cu palmele, în afară.
Pentru frumusețea zonei pieptului se poate face un automasaj profund cu palmele pe sâni. Se pune palma stângă sub sânul stâng, se merge pe traseul care converge spre centrul sânului și astfel se masează profund în interiorul acestuia cu degetele. Această manevră se face delicat, fără a apăsa brusc sau prea puternic. Apoi se realizează automasajul cu palma dreaptă la sânul drept.