Consumul de porumb poate preveni osteoporoza și cancerul

0
86

Porumbul este un aliment comun în viața oamenilor, care se consumă fiert sau copt. Porumbul dulce conține beta-criptoxantină care previne apariția celulelor canceroase. Beta-criptoxantina se aseamănă cu beta-carototenul și se transformă în corp în vitamina A.

Conform unui studiu de pe NCBI, realizat de cercetători, beta-criptoxantina este un antioxidant puternic, care are efecte benefice asupra organismului, previne dezvoltarea bolilor sistemului osos și a bolii ficatului gras non-alcoolic. Beta-criptoxantina este un carotenoid sau un tip de provitamina A, care se transformă prin metabolism în vitamina A.

Cercetătorii recomandă oamenilor să consume zilnic alimente care au carotenoide dietetice, cum este și porumbul fiert. Ei recomandă alimente care au și luteină, licopen, zeaxantină, beta-caroten și beta-criptoxantină.

Porumbul dulce – beneficii pentru sănătate

Porumbul dulce (sau porumbul fiert) conține vitamine A, B și H, colină, minerale (magneziu, potasiu, fier, iod, cupru, calciu, zinc, seleniu, sodiu), luteină, zeaxantină și beta-criptoxantină. Boabele de porumb au și alantoină, rezine, substanțe flavonoide, saponine, proteine, betaină, glutation, ergosterină, taninuri, uleiuri volatile, amidon, hidrocarburi.

Potrivit cercetătorilor, beta-criptoxantina oferă multe beneficii organismului și anume:

  • Împiedică apariția cancerului pulmonar
  • Întărește oasele, previne și combate osteoporoza
  • Ajută la creșterea rezistenței organismului în fața infecțiilor.

Luteina din porumb previne cancerul

Mai multe studii ale cercetătorilor arată că luteina din porumb previne apariția unor tipuri de cancer, cum ar fi:

Zeaxantina din porumb este un carotenoid care protejează retina de lumina albastră și scade riscul de cancer pulmonar, cancer intestinal, cancer de col uterin și cancer de piele. Prin elementele active antioxidante pe care le conține, porumbul previne degenerescența maculară, cataracta și menține sănătatea vederii.

Porumbul are glutation – un factor unic anticancerigen care crește durata de viață, întârzie îmbătrânirea prematură a organismului. Acesta poate inactiva agenții cancerigeni din organism și îi poate elimina prin tractul intestinal. Glutationul are proprietăți antioxidante puternice și ajută în lupta împotriva cancerului, dar și în lupta împotriva atacului nociv al radicalilor liberi.

De asemenea, în porumb se găsește seleniu, care previne cancerul celular. Porumbul are și magneziu care scade riscul de boli cardiovasculare și are efect bun asupra funcției limfocitelor.

Tratamentul cu boabe de porumb

Acest tratament se face pentru îmbunătățirea sănătății oaselor. Se fierb boabele de porumb, iar apoi vasul se lasă acoperit până ce apa se răcește complet. Se scot boabele de porumb și se consumă pe parcursul zilei. Tratamentul se face timp de două luni, urmează 10 zile pauză și apoi se repetă încă o perioadă de două luni. Zeama de la porumbul fiert se bea ca o infuzie, în timpul zilei.

Citește și:  Iaurtul sau brânza de vaci ameliorează simptomele de arsuri solare

De asemenea, consumul de cartofi dulci în combinație cu boabe de porumb este benefic, deoarece:

  • Scade nivelul de colesterol din sânge
  • Promovează peristaltismul intestinal
  • Menține elasticitatea vaselor de sânge.

Pentru sănătatea intestinală se recomandă amestecul din boabe de porumb, morcovi și țelină; toate acestea asigură un aport bun de fibre în intestin. Porumbul are celuloză și promovează motilitatea gastrointestinală, scade nivelul de zahăr din sânge, previne constipația, enterita, cancerul intestinal, obezitatea, bolile coronariene.

Porumbul ajută și la scăderea în greutate deci este indicat în dieta persoanelor obeze. El are un conținut redus de calorii și un conținut bogat în nutrienți. Calciul din porumb ajută la scăderea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului din sânge, prevenirea depunerii acestuia pe vasele sanguine. Consumul de porumb este bun și pentru neuroni, îmbunătățește memoria, metabolismul, funcțiile sistemului nervos.

Mătasea de porumb ameliorează tusea în cancerul pulmonar

Cercetătorii chinezi spun că mătasea de porumb ajută în calmarea tusei cauzate de cancerul pulmonar. Acum, vara este perioada când se consumă porumb fiert, acesta este delicios și foarte sănătos pentru organism. De la știulete se utilizează și mătasea de porumb, care se poate pune la uscat pentru a fi folosită la infuzie și ceai.

Cercetătorii spun că mătasea de porumb oferă multe avantaje:

  • Ajută la scăderea în greutate
  • Promovează secreția bilei
  • Ameliorează simptomele de astm
  • Poate accelera procesul de coagulare a sângelui, crește numărul de trombocite
  • Are efect bun în caz de icter, boli la vezica urinară, boli de ficat
  • Este indicată în caz de cistită, nefrită, diabet, hipertensiune arterială, reumatism.

Ea se folosește înmuiată în apă, sau sub formă de infuzie. Cel mai bine este să fie ținută în apă câteva ore, acest preparat ajută la ameliorarea tusei care este produsă de cancerul pulmonar și de astm. Acest tip de cancer se manifestă prin simptome de tuse uscată și iritantă, spută sângeroasă, dispnee, stări febrile, durere în piept.

Pulberea din mătase de porumb uscată și măcinată are proprietăți diuretice, antineoplazice, antispastice, hipoglicemiante, antispastice, antiinflamatoare. Se administrează câte 2-3 lingurițe de pulbere de mătase de porumb pe zi, timp de 10 zile, se face o pauză 7 zile și apoi se repetă iar 10 zile. Acest tratament ajută la curățarea vaselor de sânge, la eliminarea limfei, la acoperirea deficitului de magneziu în organism. Mătasea de porumb este bună și pentru sănătatea rinichilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.