Descopera proprietatile terapeutice ale ceaiului din frunze de leustean

0
4066
Descopera proprietatile terapeutice ale ceaiului din frunze de leustean

Leusteanul este o planta folosita foarte mult in gastronomie si apreciata pentru proprietatile sale terapeutice deosebite. Ceaiul din frunze de leustean este o bautura recomandata pentru uz intern, are efecte foarte bune asupra organismului deoarece planta contine principii active cu actiune tonica, aperitiva, de normalizare a tranzitului intestinal, de combatere a flatulentei, de stimulare a secretiei salivare, dar si a celei gastrice si intestinale.

Ceai din frunze de leustean – Mod de realizare:

Pentru prepararea acestui ceai se pot folosi frunze proaspete de leustean sau uscate. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa clocotita, se lasa sa stea timp de 5 minute, se strecoara si se bea. Sunt recomandate 4 cani de ceai pe zi.

Proprietatile terapeutice ale ceaiului din frunze de leustean

Ceaiul de leustean ajuta la cresterea apetitului alimentar. Combate indigestia, gazele intestinale, senzatia de greutate in stomac dupa masa, balonarea, colicile abdominale, constipatia. Este un preparat bun pentru tratamentul racelii, bronsitei, gripei, colitei si enterocolitei. Are proprietati expectorante.

Ceaiul de leustean poate fi folosit sub forma de gargara pentru tratamentul amigdalitei si durerilor de gat. Dupa ce se face gargara, nu se inghite niciodata.

leustean

Frunzele de leustean proaspete si zdrobite se pot aplica sub forma de cataplasme pe pielea afectata de reactii alergice, ulcere, inflamatii sau diferite pete. Au efect calmat asupra pielii, elimina senzatia de mancarime, amelioreaza inflamatia.

Citește și:  Boli comune vara

Cei care obisnuiesc sa bea suc de morcovi pot adauga si o legatura de leustean si astfel proprietatile acestei bauturi naturale vor fi imbogatite.

Leusteanul are multe minerale, vitamine, potasiu si uleiuri esentiale. Proprietatile sale curative fac sa fie utilizat sub forma de ceai, infuzie dar si decoct, cataplasme sau in apa de baie.

Infuzia din radacina de leustean este un remediu bun pentru afectiunile cutanate ca de exemplu: psoriazis, eczeme, ulcere cutanate, pete, pustule. Se adauga o lingurita de radacina de leustean la o cana de apa fierbinte, se lasa sa infuzeze timp de 25 de minute, apoi se poate folosi pentru uz extern. Se aplica cate putin pe zona afectata a pielii, de mai multe ori pe zi.

Decoctul din radacina de leustean este indicat in tratamentul bolilor tractului gastro-intestinal, bolilor de inima si rinichi. Se prepara astfel: 40 g de radacina de leustean se adauga la un litru de apa, se fierbe timp de 7 minute, se strecoara, se imparte in 5 portii si se bea timp de 5 zile. Acest tratament nu este recomandat femeilor gravide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.