Fii victorioasă în lupta cu răceala!

0
333

 

Te bucuri de toamnă și de bogăția ei: recolta de legume și fructe gustoase de sezon, mirosul de magiun la ceaun și zacusca din vinete coapte, mustul parfumat, culorile parcă desprinse din picturi, frunzele care cad și îți amintesc de frumoasele momente petrecute în vacanță… În tot acest tablou, tusea, răgușeala și gâtul iritat nu își merită locul. Din păcate însă, statisticile arată că în peste 80% din cazurile de disconfort cauzat de inflamația gâtului, virozele din anotimpul rece sunt de vină.

Cum să combați rapid o astfel de afecțiune? Atât timp cât ești o persoană activă, mergi la serviciu, interacționezi cu zeci de persoane zi de zi, virușii te însoțesc la fiecare pas. Iată pe scurt un ghid de supraviețuire în sezonul rece care te va ajuta să te pui rapid pe picioare:

1. Crește-ți imunitatea

Consumă fructe și legume de sezon, în special acum, când merele și strugurii sunt prezenți din plin. Și citricele sunt o alegere foarte bună, întrucât sunt bogate în vitamina C (aliatul organismului în lupta cu diversele categorii de viruși cu care intri zilnic în contact). În plus, sportul este o metodă demonstrată de sporire a imunității, prin accelerarea circulației sanguine și oxigenarea organelor interne. Dar și somnul este un factor important în consolidarea barierei împotriva factorilor nocivi! Așa că, după mișcare și serviciu, ai grijă să reușești să respecți regula celor trei de opt: 8 ore de muncă, 8 de relaxare activă, 8 ore de odihnă.

2. Hidratează-te

Bea cât mai multe lichide în fiecare zi. Deși în sezonul rece poate nu resimți setea la fel ca atunci când ți-e cald, organismul are nevoie de hidratare. Apa și ceaiurile (servește-le la temperatura camerei, nu fierbinți, pentru a preveni disconfortul abdominal și iritația suplimentară a gâtului) sunt la îndemână atât acasă, cât și la birou. Tips&Tricks: Obișnuiește-te să măsori cantitatea de lichide pe care o consumi zilnic: ține aproape o sticlă de 500 ml pentru apă și numără de câte ori o reumpli și bei. Pentru ceai, alege o cană de 250 ml și numără câte căni consumi în fiecare zi. Astfel, vei ști exact în ce situație te afli și ce anume ai de îmbunătățit în rutina ta de hidratare.

Citește și:  Extractul de catina - puterea tineretii

3. Descoperă puterea plantelor

Natura este foarte generoasă cu noi și, de cele mai multe ori, are propriile arme pentru a combate factorii nocivi. Din cele mai vechi timpuri, oamenii folosesc terapii pe care mediul înconjurător le-a pus la îndemână, iar puterea lor vindecătoare este uimitoare.
Cimbrul-de-cultură este un remediu tradițional pentru tratarea răcelii, bronșitei, pneumoniei și a infecțiilor respiratorii, recomandat de experții belgieni în fitoterapie. Este și o sursă de vitamine, are efect antiseptic, expectorant și acțiune emolientă asupra mucoasei gâtului. Îl găsești în gama de suplimente alimentare Thymo de la Tilman, sub formă de 3 remedii care îți vor face simptomele mai ușoare: spray, sirop și comprimate de supt, care calmează gâtul iritat.

Thymo Sirop calmează durerile în gât și eliberează căile respiratorii. Este util și pentru ameliorarea răgușelii de scurtă durată.

Thymo Spray are efect antiseptic, antiinflamator și expectorant, calmează durea în gât și ameliorează răgușeala. În plus, nu conține mentă sau zahăr și se poate administra și copiilor de peste 3 ani.

Thymotabs sunt comprimate de supt cu gust de cimbru-de-cultură și vitamina C, cu efect de calmare a gâtului prin acțiunea emolientă asupra căilor respiratorii.  În caz de răceală, bronșită sau tuse, produc o senzație plăcută care calmează iritația. În plus, sunt disponibile în 3 arome: nature, fresh și orange, chiar și pentru cei mai pretențioși dintre noi.

Citește mai multe despre sănătatea bazată pe plante pe www.tilman.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.