Graviola, fructul care combate cancerul. Este de 10 000 de ori mai bun decat chimioterapia

1
557
Graviola, fructul care combate cancerul. Este de 10 000 de ori mai bun decat chimioterapia

Arborele Graviola creste in regiunile tropicale ale globului, este originar din America Centrala, Cuba, Mexic, Peru, Columbia, Caraibe, Venezuela, Ecuador, Brazilia, unele specii sunt specifice Asiei de Sud-Est.

Despre Graviola se spune ca este un copac miraculos, fructele sale ar putea ucide de 10 000 de ori mai multe celule canceroase decat face chimioterapia, deci sunt mai eficiente decat aceasta metoda de tratament a medicinei conventionale. Mai mult decat atat, elementele active din fructe actioneaza doar asupra celulelor canceroase, dizolvandu-le, spre deosebire de chimioterapie care ucide toate celulele si astfel da efecte secundare foarte neplacute in organism.

In ultimii ani oamenii s-au saturat sa tot ia pastile pentru orice boala si afectiune, au devenit tot mai mult interesati de remedii naturale pentru a-si restabili sanatatea. Desi o mare companie farmaceutica a incercat multi ani sa tina secret igredientul de vindecare al cancerului, incercarile sale au esuat si astfel in cele din urma a oferit publicului informatii privind efectul de vindecare al acestor fructe miraculoase. In Brazilia fructele sunt cunoscute cu numele de Graviola, iar in limba engleza se foloseste termenul de Soursop.

Ca specie, Graviola are denumirea stiintifica de Annona murikata si este unul din arborii cei mai populari de la tropice. Este un copac vesnic verde, inalt de pana la 6 m, are frunzele ovale, lucioase, alungite, pot ajunge la 15 cm si au nuanta verde-inchis. Daca sunt frecate usor intre degete frunzele emana un miros usor picant. Florile sunt mari, au diametrul de 4,5 cm, prezinta trei petale exterioare mai carnoase, de culoare galben-vernil si trei petale interioare mai subtiri de un galben-deschis.

Fructul este oval, forma lui poate fi deseori neregulata, poate avea diametrul de pana la 15 cm si greutatea de pana la 3 kg. Coloritul lui este verde-inchis cand este crud si galben-vernil cand ajunge la maturitate si este copt. Fructul este aromat, foarte putin se aseamana la gust cu un amestec de gutui, piersici si ananas. In interior are pulpa dulce-acrisoara (bogata in substante nutritive, minerale si vitamine) si zece seminte mici ovale (care nu se consuma, trebuie eliminate deoarece sunt putin toxice).

De la Graviola se recolteaza fructele dar si frunzele. Fructele coapte rezista la frigider timp de 3 zile. Cand sunt bine coapte au o consistenta moale (care se simte daca se apasa cu degetul).

Citește și:  Gulia sau gulioara in arta culinara - o leguma care nu ingrasa

Fructele Graviola au o importanta valoare nutritiva. In primul rand continutul caloric din 100 g fruct este de 66 kcal, deci nu este foarte mare. Doar 100 g fruct contine: 16,84 g carbohidrati; 3,3 g fibre; 13,54 g zaharuri; 1 g proteine, 6% vitamina B1; 6% vitamina B3; 5% vitamina B6; 4% vitamina B2; 25% vitamina C; 4% fosfor si alte elemente active.

graviola

Proprietatile fructelor Graviola

Fructele Graviola sau Soursop au un rol important in stoparea dezvoltarii celulelor canceroase, ele incetinesc extinderea tumorilor maligne si ajuta la reducerea lor.

In urma studiilor facute de specialisti in numerose laboratoare de cercetare din SUA s-a ajuns la concluzia ca substantele active din aceste fructe pot distruge celulele canceroase la 12 tipuri de cancer.

Foarte important este faptul ca desi distrug celulele canceroase, substantele din pulpa fructelor lasa neatinse celulele sanatoase ale organismului, protejeaza sistemul imunitar al acestuia.

Aceste fructe ajuta la vindecarea unor forme de cancer precum sunt: cancerul de san, de colon, pulmonar, de pancreas, de prostata si altele.

Fructele au efect mai bun decat chimioterapia, nu cauzeaza efectele secundare atat de neplacute ale acesteia (caderea parului, stari de greata si varsaturi, ameteli, dureri de cap, scaderea in greutate).

Au proprietati antimicrobiene, antibacteriene si antifungice.

Pot fi de asemenea un bun remediu contra viermilor intestinali si parazitilor externi.

Ajuta in calmarea sistemului nervos, combaterea depresiei si inlaturarea stresului.

Au efect bun in scaderea tensiunii arteriale.

Prin consumul acestor fructe corpul devine mai sanatos, are mai multa energie, sistemul imunitar este protejat si consolidat.

In multe tari exista suplimente alimentare care au la baza extract din fructe de Graviola sau Soursop si se vand in farmacii sau magazine specializate in comercializarea medicamentelor naturiste traditionale.

Frunzele arborelui au si ele o mare importanta terapeutica, sunt folosite la preparea unui ceai care in medicina traditionala este apreciat ca un excelent sedativ, antispasmodic si elixir in tratamentul astmului, gripei, tusei, hipertensiunii arteriale, asteniei si insomniei.

In gastronomie fructele coapte de Soursop sau Graviola pot fi consumate proaspete sau conservate. In Brazilia, Peru si alte tari tropicale pulpa fructelor este folosita la obtinerea unor excelente sucuri, inghetate, cocktail-uri si alte preparate bogate in minerale si vitamine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.