Machiajul de zi

0
127
Machiajul de zi

Machiajul de zi are rolul de a da fetei mai multa stralucire, de a-i scoate in relief partile frumoase, de a apropia tenul de normalitate. Pentru a realiza aceste deziderate se folosesc culori mai deschise. Ordinea aplicarii produselor de machiaj difera in functie de fondul de ten folosit, fluid sau compact.

Daca se face un machiaj de zi cu fond de ten fluid sau crema, se procedeaza in felul urmator: demachiant; detergent pentru indepartarea demachiantului; stergerea fetei cu servetele moi; lotiune tonica aplicata cu tampoane de vata sau prin pulverizare; stergerea iar a fetei pentru uscarea perfecta; aplicarea unei creme de baza protectoare; aplicarea fondului de ten fluid sau crema; aplicarea fardului de obraz; aplicarea pudrei; perierea si desenarea sprancenelor; machierea ochilor; desenarea gurii cu creion contur mai inchis; aplicarea unui ruj mai deschis in interiorul buzelor; aplicarea unui lac de buze.

In cazul folosirii unui fond de ten compact, acesta se aplica dupa crema de baza, intai fardul gras de obraji, apoi fond de ten compact, caci altfel nu s-ar mai putea intinde fardul de obraz. Daca clienta este foarte tanara si nu doreste sa-si aplice fond de ten, atunci dupa crema de baza se aplica fardul de obraz si apoi pudra care-i va da fetei coloritul dorit. Daca in loc de fard de obraz crema se foloseste fard de obraz pudra, compact, atunci acestea se aplica abia dupa aplicarea pudrei.

Demachierea fetei se face la orice ten cu lapte demachiant care se aplica pe fata, gat si decolteu si se indeparteaza cu doua tampoane. Se demachiaza mai intai gura si ochii. Faza urmatoare este stergerea fetei cu o lotiune detergenta preparata din 10 g ciuin, 100 g apa (se fierbe totul 15 minute si se strecoara). Se sterge apoi fata cu servetele moi, se pulverizeaza sau se aplica o compresa rece cu o lotiune tonica cu camfor sau menta sau cu apa minerala. Se sterge din nou fata ca sa nu fie umeda, se aplica creme de zi protectoare si se intinde pana ramane pielea mata, deci a patruns complet in piele.

Se trece apoi la aplicarea fondului de ten care se intinde omogen pe toata fata. Culoarea fondului de ten se alege cu o nuanta mai inchisa ca pielea. Dupa ce s-a estompat bine fondul de ten, se ia un servetel moale de hartie si se tamponeaza apasand usor suprafata fetei, pentru a absorbi excesul de fond de ten. Se schimba de 2-3 ori servetelul in cursul acestor tamponari pe piele pentru obtinerea unui rezultat mai bun.

In machiajul de zi, aplicarea fardului de obraz se realizeaza in felul urmator: cosmeticiana se asaza in fata clientei si intinde putin fard de obraz pe pometi, in trei puncte pentru fiecare pomet, cu ajutorul unei pensule late. Apoi, cu degetul mediu se intinde estompandu-l, in asa fel incat sa se realizeze un echilibru intre cele doua zone pe care se aplica, precum si in intensitatea culorii. Daca din greseala se aplica prea mult fard, se tamponeaza, absorbind cu un servetel de hartie de demachiaj.

machiaj de zi

Aplicare pudrei se poate face luand un dreptunghi de vata, nu prea gros, care se desface in doua in grosimea lui. Pe una din fete se plica o cantitate de pudra; pe urma se acopera cu cealalta jumatate si se incearca, scuturand pe mana, daca vata este destul de subtire ca pudra sa treaca prin ea. In caz ca pudra nu iese, se mai indeparteaza un strat subtire de vata si se pudreaza apoi, in acest fel intrega fata si gatul. Apoi, cu un alt tampon de vata simplu, se indeparteaza surplusul de pudra pana ramane aproape invizibila. Aceasta indepartare a pudrei se poate efectua si cu ajutorul unei perii cu parul foarte moale. Pudra are rolul de a proteja pielea de frig, soare sau vant.

Citește și:  Mascarea imperfectiunilor pielii prin machiaj

In machiajul de zi, desenarea sprancenelor se realizeaza cu o periuta cu doua randuri de peri cu care se perie in toate directiile sprancenelor, pentru a indeparta pudra de pe ele; se perie apoi in directia cresterii firelor de par, iar daca este cazul, se intensifica putin culoarea lor prin trasaturi fine, oblice, cu un creion dermatograf intr-o culoare apropiata cu cea a parului. Pensarea sprancenelor, daca este nevoie, se realizeaza cu o zi inainte de inceperea machiajului, deoarece pielea prin pensare se inroseste.

Aplicarea fardului de pleoape si a conturului ochilor in machiajul de zi: fardul de pleoape poate fi fard compact sau fard crema; se aplica cu ajutorul unei pensule speciale in tonuri de degrade, mai inchis catre marginea pleoapei, estompandu-se in tonuri mai deschise catre partea de sus a pleoapei, uneori margand pana in spranceana. Marginea pleoapei dinspre gene se subliniaza cu un creion dermatograf urmarind forma ochiului. In locul creionului se poate folosi eye-liner sau tus lichid, care are avantajul ca nu se intinde, nu se sterge si rezista mai mult timp.

Aplicarea rimelului in machiajul de zi: se lucreaza cu doua periute, una cu un rand de peri pentru aplicarea rimelului si una cu doua randuri de peri pentru periatul lor si indepartarea surplusului de rimel. Se trece peria cu un rand de peri prin rimel, udand putin, apoi se aplica pe gene printr-o miscare mergand de la radacina pana la extremitati. Se repeta de 3-4 ori.

Cu peria cu doua randuri de peri, care este bine uscata si curata, se perie genele in acelasi mod. Se inmoaie iar peria cu un rand de peri cu rimel si se aplica de data aceasta de la mijlocul genelor spre extremitate, incercand si curbarea lor spre exterior. Aceeasi miscare se repeta apoi cu peria cu doua randuri de peri. Se inmoaie iar peria in rimel si de data aceasta se aplica doar usor spre extremitatea genelor in sensul de a le curba si lungi. Aceeasi miscare se repeta apoi cu peria uscata cu doua randuri de peri.

Aplicarea rujului de buze in machiajul de zi: cu un creion rosu de contur de o nuanta mai inchisa se deseneaza conturul buzelor, dupa care cu o pensula de buze imbibata bine in rujul de buze, se umplu buzele in interiorul conturului, incepand cu buza superioara si terminand cu cea inferioara. La sfarsit, se aplica peste ruj, tot cu pensula, putin lac de buze pentru a da luciu si stralucire rujului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.