Poate consumul excesiv de zahăr să ducă la diabet?

0
360
Poate consumul excesiv de zahăr să ducă la diabet

Diabetul este o boală cronică care afectează tot corpul. Complicațiile ei sunt acute și cronice, toate majore, pot deteriora foarte grav sănătatea. Diabetul a devenit o preocupare pentru milioane de oameni. În ultimul timp, numărul de bolnavi de diabet a crescut, de aceea apare o întrebare la care răspunsul este important: Consumul excesiv de zahăr duce la diabet?

Complicațiile diabetului sunt numeroase și de aceea trebuie prevenită această boală. Dintre acestea fac parte: acidocetoza incipientă, precoma diabetică și coma diabetică, hipoglicemia, complicațiile vasculare, coma hipoglicemică, complicațiile infecțioase, renale, oculare, nervoase, hiperlipoproteinemia, obezitatea. Oamenii asociază diabetul cu glicemia ridicată, iar aceasta se poate produce din cauza consumului de zahăr. Deci pentru a ține sub control nivelul glicemiei trebuie să consumăm cu moderație alimente care conțin zahăr, dulciuri, etc.

Diabetul zaharat de tip I apare brutal, la persoanele sub 40 de ani, dar poate fi și un diabet senil dacă apare la vârsta de 60-65 de ani, sau un diabet juvenil dacă se manifestă la copii și adolescenți. Principalii factori sunt infecțiile virale și ereditatea, însă diabetul a fost asociat și cu astenia psihică și fizică, dar și cu anxietatea. Se echilibrează doar cu insulină.

Diabetul zaharat de tip II este un tip de diabet care apare mai frecvent decât cel de tip I. Este întâlnit mai ales la persoanele care suferă de obezitate și au vârsta peste 40 de ani. Apare datorită acțiunii îndelungate a hiperglicemiei asupra organelor, vaselor de sânge.

Citește și:  Sucul de broccoli reduce riscul de diabet și cancer

În general diabetul este o boală de metabolism caracterizată prin perturbarea metabolismului glucidic. În plus este urmată și de perturbarea metabolismului mineral, protidic, lipidic.

Diabetul nu se vindecă, iar morbiditatea este în continuă creștere. Totusi, diabetul poate fi prevenit cu ajutorul plantelor medicinale. Cauzele diabetului sunt în principal ereditatea, alimentația necorespunzătoare, mediul, profesia, vârsta, infecțiile de tipul virozelor, traumele psihice, inflamațiile pancreasului, fumatul, alcoolismul, leziunile sistemului nervos.

În ceea ce privește alimentația se consideră faptul că un consum exagerat de zahăr și de dulciuri poate fi un factor de producere a bolii. Supraalimentația și consumul de prăjituri, dulciuri care au mult zahăr pot duce la diabet. Indiferent de alimentație, dacă aceasta este în exces și duce la obezitate, se poate face diabet. În concluzie, pentru a preveni diabetul se consumă cu moderație alimente care au mult zahăr, se alege o dietă echilibrată și nu una care să ducă la obezitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.