Tratamentul sforaitului impune scaderea in greutate, schimbarea stilului de viata, septoplastie, adenoidectomie, amigdalectomie, polipectomie, interventie prin radiofrecventa, uvulopalatoplastie laser, uvulopalatofaringoplastie. Astfel de interventii se aplica in functie de fiecare caz in parte, de tipul afectiunii.
Zgomotul produs de sforait perturba propriul somn si pe cel al partenerului, Foto: omgpissmeoff.comCare sunt cauzele sforaitului?
De multe ori poti sforai pentru ca ai nasul infundat sau ai anumite modificari la nivelul cavitatii bucale. Senzatia de nas infundat apare in caz de raceala, alergie, gripa sau deviatie de sept. In ceea ce privesc modificarile din cavitatea bucala sau nazala este vorba despre dimensiunile diferite si anormale ale omusorului sau amigdalele marite. Apneea de somn este o afectiune in care tesuturile din gat ajung sa blocheze caile respiratorii si astfel provoaca sforaitul.
In mod normal, o persoana care sforaie trebuie sa mearga la un medic otorinolaringolog, care va stabili cauzele sforaitului, tipul de afectiune de care sufera si metoda terapeutica ce trebuie aplicata in scopul remedierii problemei.
In cazuri usoare exista o serie de solutii temporare care ajuta in oprirea sforaitului. In cazuri grave – de modificari anatomice in cavitatea bucala (omusor anormal marit, deviatie de sept, polipi) – se recomanda interventia chirurgicala pe baza de laser.
In articol prezentam cateva solutii care te scapa de sforait:
Plasture Breathe Right Nasal Strips
Click aici pentru mai multe detalii privind caracteristicile, pretul produsului si modul de achizitionare.
Astfel de plasturi nazali sunt recomandati de medici persoanelor care au caile nazale blocate, in scopul reducerii cangestiei nazale produse de alergii sau raceala. Se poarta in timpul noptii si au rolul de a largi pasajul nazal, de a imbunatati fluxul nazal sau de trecere intranazala a aerului. In timp, dupa ce se folosesc astfel de plasturi mai multe nopti, persoana in cauza isi recapata obisnuinta de a respira pe nas mai usor si nu pe gura.
Spray Silence impotriva sforaitului
Click aici pentru mai multe detalii privind caracteristicile, pretul produsului si modul de achizitionare.
Silence este un produs cu aroma de menta, eficient in combaterea sforaitului. Este o spuma mucoadeziva care contine substante (fosfatidilcolina 35% sau extract de lecitina de soia, glicerina, extract uscat de macese, polizaharid din alge rosii si muschi marin) care nu dau efecte secundare si nu creeaza dependenta. Spray-ul are rolul de a stabiliza tesuturile prin formula bioadeziva si de a reduce foarte mult zgomotul produs de sforait.
Benzi Nazale Respiri Usor
Click aici pentru mai multe detalii privind caracteristicile, pretul produsului si modul de achizitionare.
Aceste benzi nazale sunt foarte eficiente pentru cei care sforaie din cauza ca au caile nazale blocate. Benzile ajuta la eliberarea cailor nazale, la imbunatatirea fluxului intranazal de aer inspirat, la reducerea zgomotului provocat de sforait in 10 secunde si usurarea respiratiei pe nas.
Astfel de produse pot fi cumparate si din farmacie, fara prescriptie medicala.