Tehnica de design Microshading – Tratamentul ideal pentru sprâncene perfecte

0
228

Dacă îți dorești sprâncene mai bogate și mai frumoase, le poți obține prin microshading. Multe vedete de la Hollywood au folosit această tehnică de design pentru a avea sprâncene uimitoare.

Microshading-ul este o tehnică de micropigmentare, care se face prin aplicarea de puncte minuscule, conturând perfect sprâncenele, astfel ele vor putea avea un aspect natural și o arcuire armonioasă în raport cu fizionomia. Află în cele ce urmează cum se realizează această tehnică și care sunt avantajele ei.

Navigare rapidă în articol:

  1. Microshading, tehnică de micropigmentare a sprâncenelor
  2. Cât durează tratamentul de microshading
  3. Care este diferența între microshading și microblanding

1.Microshading, tehnică de micropigmentare a sprâncenelor

Tehnica microshading a devenit foarte populară în prezent, este cunoscută și cu denumirea de „sprâncene ombré” sau „sprâncene cu efect de nuanțare„.

Procedura este destul de simplă și oferă multe avantaje:

  • Umple sprâncenele subțiri cu puncte minuscule, astfel acestea devin mai pline și au un aspect natural; se obține un efect de gradient, care va crea un efect de pulbere, cu efect semipermanent
  • Se realizează într-un mod blând, nu afectează pielea sensibilă, inciziile prin puncte sunt foarte fine și mici
  • Este o tehnică de machiaj semipermanent recomandată în special pentru sprâncene rare
  • Sprâncenele au o formă armonioasă, care desigur este și meritul fiecărui artist de microshading; prin urmare este important de ales un tehnician bun, pentru că fiecare are propriul stil pentru a obține rezultatul final optim.

Microshading poate schimba fizionomia, îmbunătățind aspectul natural al sprâncenelor.

Multe femei și-au luat adio de la sprâncenele rele, care în opinia lor le afectau fizionomia. Ele și-au modificat forma sprâncenelor prin acest tratament semipermanent, pentru a avea un aspect mai frumos și atrăgător.

Această tehnică este potrivită pentru persoanele care doresc să aibă sprâncene cu aspect natural, pe care nu trebuie să le corecteze prin machiaj în fiecare dimineață.

Vezi aici un video cu această tehnică ombré:

2. Cât durează tratamentul de microshading

Acest tratament este realizat în saloanele cosmetice sau de înfrumusețare și poate fi realizat în aproximativ 1-2 ore. Se face anestezie locală (cu o substanță specială înainte de tratament), deci nu se va simți nici cel mai mic disconfort în timpul realizării procedurii. În acest fel, sesiunea de tratament va fi confortabilă.

Se folosesc micro-ace care au vârful extrem de fin, drept urmare nu apare senzația de durere. Tratamentul include o consultație și abia apoi terapie propriu-zisă. După finalizare, se recomandă sfaturi de îngrijire ulterioară, iar după 6-8 luni se face și un tratament suplimentar.

Deși unele persoane aleg să facă o singură sesiune de tratament de microshading, totuși specialiștii recomandă două sesiuni: una după consultație, iar a doua pentru retușul final la câteva săptămâni după prima sesiune. În a doua sesiune se face o terapie de microshading mult mai ușoară, decât în prima etapă. În final, rezultatele vor fi uimitoare, peste așteptări.

Citește și:  Stilul bohemian blond Ombre la păr, pentru un look deosebit, fashion

După tratament este necesar să se respecte anumite instrucțiuni de îngrijire, pentru ca rezultatele să fie bune și de durată. Efectul creat va ține 1-3 ani. Retușurile sunt indicate dacă se dorește o prelungire a duratei rezultatelor.

Rutina de îngrijire depinde de tipul de piele și este stabilită de terapeutul specialist în microshading. De obicei se recomandă anumite produse de îngrijire a pielii pentru ca zona sprâncenelor să se vindece repede și bine și în plus să se prevină infecția.

Timp de câteva zile după microshading nu se spală fața cu apă și nu se aplică machiaj. De asemenea, nu se atinge acea zonă cu degetele, pentru a nu cauza iritații. Recuperarea se face foarte repede, prin urmare aplicarea acestor măsuri nu se face mult timp.

Nu trebuie să-ți fie teamă să faci această terapie!

De regulă nu apar efecte secundare în urma aplicării terapiei. Cel mult poate apărea o ușoară senzație de usturime, mici umflături sau o roșeață în zona respectivă, acestea însă nu sunt deloc grave și trec destul de repede.

De obicei tratamentul nu produce alergie, desigur ne referim la pigmenții folosiți. Extrem de rar se poate întâmpla ca o persoană să fie alergică la pigmenți, sau mai sensibilă la aceștia. În orice caz, specialiștii în această terapie vor face inițial, chiar înainte de tratament, un test pe piele, pentru a verifica dacă persoana respectivă este sensibilă sau alergică la pigmenți.

Terapia de microshading este contraindicată în următoarele cazuri:

  • Persoanelor care sunt însărcinate sau care alăptează
  • Persoanelor care au un exces de sebum pe piele
  • Persoanelor care suferă de acnee sau care au pielea extrem de sensibilă
  • Persoanelor care au alergii, cicatrici hipertrofice, tatuaje anterioare în zona respectivă, erupții cutanate sau psoriazis.

3. Care este diferența între microshading și microblanding

Aceste tratamente pot fi considerate total diferite, dacă desigur se ține cont de anumite particularități. Ambele însă au rolul de a oferi sprâncenelor o formă atractivă, corespunzătoare fizionomiei.

Microblandingul nu se face în stratul profund al pielii, ci doar la suprafață. De regulă, în acest caz tratamentul nu este permanent, iar culoarea sprâncenelor dispare în cel mult 18 luni. În microshading însă, este vorba despre o micropigmentare, de un fel de tatuaj, care este semipermanent și durează chiar și 3 ani.

Finisajul în cazul terapiei microshading este mult mai delicat și moale, astfel el la final va fi mai realist și natural.

Prețul acestei terapii de microshading diferă de la un salon la altul, dar variază și în funcție de rezultatul dorit. Cu cât este mai complexă terapia, cu atât ea va avea un cost mai mare. Această tehnică de înfrumusețare nouă poate avea prețul relațiv asemănător cu al unei terapii de microblanding.

Vezi aici un video cu tehnica Ombré Brows:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.