Cum se tratează naturist intoxicația cu cupru? Află care este cel mai eficient mod de detoxifiere

1
440

Intoxicația cu cupru afectează în special tractul digestiv. Corpul uman are nevoie de cupru, dar doza nu trebuie să depășească 1-2 mg zilnic. În organism, conținutul total de cupru este de aproximativ 100-150 mg. Dacă apare un exces de săruri de cupru se ajunge la intoxicație sau otrăvire.

Intoxicația cu cupru, analiza urinei, Foto: blissadventuretravel.blogspot.ro
Intoxicația cu cupru, analiza urinei, Foto: blissadventuretravel.blogspot.ro

Cantitățile mari de cupru pot produce simptome și numeroase afecțiuni în organism. După cum spuneam mai sus, cel mai afectat este tractul digestiv. Apar dureri de stomac, anemie hemolitică, presiune crescută a sângelui, diaree, greață, vărsături, colici gastro-intestinale, arsuri locale, melenă, oboseală, dureri de cap, amețeală, eczeme, anemie feripivă, icter, hipotensiune. Intoxicația cu cupru afectează și sistemul nervos, poate provoca stări emționale rele, dereglări mentale, anxietate, depresii, insomnie, dificultăți de vorbire, schizofrenie, schimbări de dispoziție, hiperactivitate, autism, senilitate. Pe termen lung o astfel de intoxicație poate afecta ficatul, poate deteriora celule renale, poate cauza artrită, infecții ale prostatei, depresie, infecții ale tractului respirator, hemoglobinurie și hemoliză. Pentru determinarea nivelului cuprului se pot face analize de sânge, ale firelor de păr sau ale urinei. Persoanele care iau contraceptive sau fumează pot avea un nivel ridicat de cupru în organism. De asemenea, bolnavii de leucemie, ciroză hepatica, anemie, hipoproteinemie pot avea un exces de cupru în corp.

În ultimii ani, numeroase persoane suferă de intoxicație cu cupru sau de boli care se datorează acumulării în exces a cuprului în organism. Din păcate acest lucru face să se ajungă la o deteriorare a creierului și ficatului. Boala Wilson este o intoxicație ereditară cu cupru, în cazul ei, organismul este în imposibilitatea de a metaboliza cuprul în mod normal. Acest lucru produce acumularea cuprului în ficat și apoi în anumite regiuni ale creierului, în ganglionii bazali. Fără tratament corespunzător, boala Wilson poate duce la complicații grave, la hepatită, ciroză hepatică, afecțiuni ale creierului. Principalele simptome care apar sunt: disconfortul la nivelul organului sau țesutului afectat, greața și vărsăturile cu sânge, salivarea, dificultățile de vorbire, lipsa poftei de mâncare, icterul, deteriorarea capacității psihice și intelectuale, acumularea de fluid în zona abdominală, scăderea în greutate, spasmele musculare, etc. Semnele că a fost afectat ficatul sunt: inflamația acestui organ, creșterea enzimelor hepatice, ficatul gras, hepatita, ciroza. Dacă a fost afectat și creierul poate să apară sindromul Parkinson, tremurături, rigiditate musculară, depresie, schimbări psihologice, tulburări de limbaj. Această boală trebuie prevenită deoarece dacă organele de care am spus mai sus ajung să fie deteriorate, recuperarea poate fi uneori și imposibilă. Un tratament precoce poate fi o soluție pentru a evita deteriorarea completă a ficatului și creierului.

Cum se tratează naturist intoxicația cu cupru?

Zincul este util în tratamentul intoxicației cu cupru deoarece, acest mineral, dacă este în cantitate scăzută în organism poate predispune la un exces de cupru. Pentru tratamentul intoxicației cu metale grele se folosește calciul și magneziul. Molibdenul are rolul de a preveni acumularea cuprului în corp de aceea sunt recomandate suplimentele cu acest micronutrient. Tot pentru eliminarea cuprului din organism este indicat și manganul. Cei mai indicați aminoacizi pentru tratamentul intoxicației cu cupru sunt: L-cistina, L-metionina și L-cistina. În plus, aceștia protejează și ficatul de efectul negativ al cuprului în exces. Alimentația trebuie să cuprindă alimente bogate în vitamina C, mangan, zinc, deoarece acestea ajută la eliminarea cuprului în exces din organism. Sulful ajută și el la revenirea la normal a nivelului de cupru din organism, la eliminare surplusului de cupru. Sulful se găsește în ceapă, ouă și usturoi.

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. AM O INTREBARE:OARE DACA UMBLI CU CUPRU MANEVRINDU-L TE POTI IMBOLNAVI? MULTUMESC CU I8MI VA RASPUNDE

LĂSAȚI UN MESAJ