Sănătatea organismului depinde de stilul de viață pe care îl avem. Potrivit unui sondaj realizat pe un număr de 4500 de oameni din SUA, Germania, Franța, China, Marea Britanie, 87% dintre aceștia consideră că alimentația sănătoasă este cheia principală a unui stil de viață sănătos. La aceasta se adaugă somnul și sportul.
În China de exemplu, 90% din cei chestionați au spus că nutriția sănătoasă contează cel mai mult. Despre chinezi s-a constatat faptul că trăiesc mult, unii trec de vârsta de 100 de ani și nu sunt supraponderali. Cu siguranță acest lucru se datorează regimului de viață pe care îl au. Dieta le prelungește viața.
Află în cele ce urmează de ce trebuie să-ți menții calmul, să eviți stresul, cât de important este consumul de ouă și tratamentul cu limonadă din lămâie și bicarbonat împotriva tulburărilor intestinale și a cancerului.
Navigare rapidă în articol:
- De ce ar trebui să înveți să rămâi calm în orice situație?
- Cum îți distruge zahărul sănătatea?
- Alimentația sănătoasă, reguli de bază
- De ce trebuie introduse ouăle în dietă?
- Bicarbonatul de sodiu ajută împotriva cancerului?
De ce ar trebui să înveți să rămâi calm în orice situație?
Stresul, tensiunea, furia, scad nivelul de energie din organism. Aproape toată lumea știe asta. Fiecare a simțit la un moment dat cum viața ne aduce în pragul unor stări de nervi, care ne fac să ne simțim pierduți. După o confruntare cu mai mulți oameni dificili devenim epuizați, obosiți, secătuiți de energie și neputincioși.
Această energie se consumă în zadar, mai bine ar fi să fie folosită pentru a aborda în alt mod problema. Desigur mulți ar spune că acest lucru este greu de realizat când ești pus în fața unei situații dificile. Și totuși, se poate! Este important să ne impunem să fim calmi în orice situație, să ne strecurăm prin vâltoarea vieții, fără a lăsa haosul să pună stăpânire pe noi.
Atunci când suntem stresați, respirația și meditația ajută. Beneficii:
- Acestea sunt tehnici bune pentru păstrarea calmului și pentru reducerea tensiunii și a stării de furie.
- Respirația liniștită oferă de asemenea sănătate organismului.
- Meditația ne ajută să scăpăm de stres, să ne liniștim.
După cum am observat de nenumărate ori stresul ne face să ne simțim nervoși, anxioși, lipsiți de concentrare și energie. Pentru combaterea stresului există și câteva remedii naturiste, ceaiuri din plante medicinale foarte eficiente:
- Ceai de mentă – Are efect calmant, îmbunătățește o parte din funcțiile organismului.
- Ceai de busuioc sfânt (ceai din planta Tulsi) – Această plantă scade nivelul de cortizon, reduce efectele neplăcute create de suprasolicitarea glandelor suprarenale.
- Ceai verde – Are cofeină și L-teanină (un aminoacid cu efect calmant, care ajută la relaxarea mentală).
Stresul ajunge la cote alarmante în zilele noastre
Pentru a avea o stare de calm, un echilibru bun în viața personală și profesională, este important să ne găsim liniștea. Respectul reciproc contează foarte mult. Critica sau comportamentul lipsit de respect este deranjant pentru oricine. Un lucru este sigur: trebuie să facem în așa fel încât să ne păstrăm calmul. În loc să ne înfuriem, este recomandat să respirăm calm și să reflectăm la situația creată.
Zi de zi trecem prin experiențe diferite, la care trebuie să învățăm să nu reacționăm melodramatic, ci să ne păstrăm o stare de calm, să reușim să evităm o posibilă stare inconfortabilă. Alergăm zilnic ca să facem bani, iar apoi dacă nu suntem chibzuiți îi cheltuim pe lucruri inutile, de care nu avem nevoie și care nu sunt conforme cu necesitățile noastre. Dacă ajungem în situația să constatăm că finanțele noastre sunt pe ducă, ne stresăm, ne îngrijorăm, ne alarmăm că nu o vom scoate la capăt prea curând.
Acesta este sistemul în care trăim, suferim frecvent de stres, de teama că nu vom avea niciodată suficient sau tot ce ne dorim. Eliminarea stresului este o necesitate pentru a ne menține sănătatea. Trebuie să învățăm să ne reducem stresul, să reacționăm mai puțin la nervi, să devenim mai puțin impulsivi.
Atunci când reușim să ne menținem calmul și pacea interioară, acest lucru se reflectă și asupra celor din jur. Treptat, observăm că problemele se rezolvă de la sine, oamenii nesuferiți încep să dispară, atragem oameni drăguți. Trebuie să avem o stare nonreactivă, să ne analizăm gândurile pe măsură ce apar dar să nu rămânem ancorați de ele.
În plus, calmul, seninătatea și atitudinea pozitivă fac un om foarte plăcut și atractiv.
Cum îți distruge zahărul sănătatea?
De ce este bine să renunți la zahărul procesat? Zahărul este un drog dulce. Dependența de zahăr este mare la oameni. Acest lucru a copleșit pe medici, problemele de sănătate care apar din cauza zahărului consumat în exces sunt numeroase. Singuri ne distrugem sănătatea, consumăm tot mai mult zahăr. Acest produs procesat afectează centrii creierului nostru, ne face să vrem să consumăm tot mai mult zahăr.
Consecințele negative nu întârzie să apară. Zahărul ne distruge sănătatea organismului:
- Scade rezistența și imunitatea organismului
- Schimbă nivelul glicemiei din sânge
- Distruge smalțul dinților, influențează negativ digestia
- Scade memoria, creează o stare de somnolență
- Produce migrene, dureri de cap, dureri de burtă mai mari în perioada menstruală
- Hrănește bacteriile rele din intestin și astfel acestea se dezvoltă rapid
- Facilitează reținerea de lichide și acumularea de grăsime în organism
- Crește nivelul de colesterol din sânge, poate mări în volum ficatul
- Scade memoria și acuitatea vizuală
- Crește riscul de boală Alzheimer și cataractă
- Poate crea un aspect îmbătrânit pielii.
Specialiștii consideră că zahărul creează o dependență foarte mare. Aceasta depășește de 10 ori dependența produsă de nicotină. Zahărul rafinat contribuie la creșterea în greutate. Zahărul din fructoză consumat în exces, se poate transforma repede în grăsime corporală și facilitează acumularea de grăsimi în corp. Organismul care primește prea multe calorii poate suferi în timp de obezitate.
Pentru a ne crește imunitatea organismului trebuie să eliminăm toxinele din organism. În intestin avem bacterii bune și rele. Bacteriile rele se hrănesc cu zahăr. Alimentele cu zahăr care conțin și amidon hrănesc bacteriile rele din organism și contribuie la împânzirea lor. Cercetătorii în domeniul medical spun că zahărul hrănește candida și cancerul.
Alimentația sănătoasă, reguli de bază
Alimentele trebuie alese cu atenție, să fie mereu proaspete și sănătoase pentru organism. Este important să te bucuri de o mâncare bună în liniște, care să ajute la digestie și la asimilare. Un obicei important este să mâncăm de câteva ori pe zi, la ore fixe, într-o atmosferă plăcută. Mulți oameni sunt stresați și nervoși atunci când mănâncă și acest lucru nu face decât să le tulbure digestia.
O zi pe săptămână, de exemplu vinerea, este bine să postești. Postul este o metodă sigură și eficientă pentru detoxifierea organismului.
Postul se ține în zilele când ești mai liniștit, în weekend, sau în zilele libere, nu atunci când alergi la serviciu și ai nevoie de energie. Postul ajută la curățarea și detoxifierea organismului.
Prin controlarea apetitului alimentar se previne obezitatea. Bulimia se poate combate prin alimentația bogată în legume, fructe, fibre, apă, grăsimi sănătoase. Desigur este important să se reducă consumul de zahăr și de grăsimi nesănătoase. Pentru a scăpa de dependența de zahăr trebuie să se consume proteine și grăsimi atunci când apare senzația de foame.
Dimineața este recomandat consumul de proteine deoarece astfel până la prânz nu mai simți că ți-e foame. La orice masă se pot consuma legume preparate în aburi pentru că sunt foarte sănătoase și nu îngrașă. De asemenea trebuie mâncate 3-4 fructe diferite zilnic. În general nu sunt recomandate fructele foarte dulci pentru că au multă fructoză, aceasta nu este metabolizată corect de organism.
De ce trebuie introduse ouăle în dietă?
Potrivit unor studii realizate de cercetătorii ruși și americani, s-a demonstrat faptul că ouălele trebuie consumate de oameni aproape în fiecare zi. Sunt recomandate 2-3 ouă fierte pe zi. Acestea au foarte multe beneficii pentru organism, scad riscul de îmbolnăvire, au efect bun asupra ochilor și asupra celulelor sistemului nervos.
Ouăle întregi merită să fie introduse în dietă deoarece sunt bogate în nutrienți. Despre ouă, specialiștii spun că sunt printre cele mai nutritive alimentele cunoscute în prezent. Cu ajutorul lor ne completăm necesarul de proteine, de minerale, vitamine și oligoelemente. Utilizarea de ouă în dietă poate compensa efectele negative ale alimentelor nedorite, poate îmbunătăți funcțiile organismului.
Ouăle nu trebuie consumate de persoanele care suferă de alergie și diabet zaharat.
De ce este recomandat să consumăm cel puțin un ou pe zi?
Consumul de ouă – Beneficii pentru organism:
- Nivelul natural al colesterolului pe care îl produce organismul, scade în momentul când intră în sânge colesterolul din ou. Cercetătorii consideră că prin consumul de ouă se crește nivelul de colesterol bun în sânge.
- Colesterolul din ouă echilibrat fosfat împiedică formarea plăcilor aterosclerotice în vasele de sânge, astfel se reduce riscul de ateroscleroză.
- Ouălele sunt sățioase și ușor digerabile, trebuie consumate la micul dejun și astfel nu mai apare senzația de foame timp de o jumătate de zi.
- Nutrienții din ouă sprijină funcțiile organismului. Au multe vitamine importante pentru sănătatea organismului și combaterea anemiei: A, B3, B6, B12, E, K, D. Acidul folic din ouă crește rezistența sistemului cardiovascular și a sistemului hematopoietic. Vitamina D din ouă ajută la absorbția calciului, menține sănătatea oaselor, scade riscul de osteoporoză.
- Ouăle au minerale și oligoelemente: magneziu, calciu, fosfor, fier, iod, seleniu, zinc. Este important consumul constant de fier, pentru că acesta reduce oboseala, iritabilitatea, durerile de cap. S-a aproximat că un ou are 2 mg fier.
- Ouăle conțin luteină care este importantă pentru sănătatea ochilor, previne degenerescența maculară, care apare odată cu înaintarea în vârstă și care este cauza principală a orbirii. Luteina din ouă scade riscul de cataractă, boală Parkinson, insuficiență cardiacă, tulburare bipolară, ateroscleroză, schizofrenie, anemie.
- Proteinele digerabile din ouă ajută la formarea celulelor noi.
- Colina din ouă scade riscul de cancer mamar cu 24%, îmbunătățește memoria, previne îmbolnăvirea de ateroscleroză. Colina este importantă pentru conexiunile celulelor sistemului nervos și pentru celulele întregului organism. Un ou are aproximativ 125 mg colină.
- Ouăle sunt recomandate îndeosebi persoanelor care fac sport sau care au un stil de viață foarte activ. De asemenea, consumul de ouă este indicat persoanelor care vor să aibă sistemul muscular mai bine dezvoltat, care fac bodybuilding sau ridică greutăți.
Bicarbonatul de sodiu ajută împotriva cancerului?
Bicarbonatul de sodiu se poate achiziționa din comerț, de la supermarket. Este o sare alcalină, în formă de pudră albă. Despre bicarbonat de sodiu, cercetătorii spun că are proprietăți terapeutice.
Iată care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu:
- Nu este toxic pentru sănătatea organismului.
- Reglează echilibrul acido-bazic al corpului.
- Combate indigestia și alte probleme digestive.
- Acționează ca un antiacid, calmează arsurile de la stomac.
- Este recomandat în cazuri de cancer, hemodializă, cetoacidoză diabetică severă și alte boli.
Bicarbonatul de sodiu este considerat un „medicament” în tratamentul cancerului.
Terapeuții recomandă limonada cu bicarbonat de sodiu în tratamentul cancerului, în chimioterapie. Doctorul Eugen Giurgiu a scris în cartea sa numită „Tratamente naturiste în bolile digestive” rețeta pentru această limonadă:
- Se folosește lămâie și bicarbonat de sodiu.
- Se spală foarte bine o lămâie și se decojește apoi de coajă.
- Se fierbe coaja de la lămâie într-un litru de apă, timp de 1 min.
- Această compoziție se lasă timp de 6-8 ore la macerat, apoi lichidul se filtrează.
- Se stoarce lămâia de la care s-a folosit coaja și zeama obținută se adaugă în lichidul de la macerat.
- Se adaugă o linguriță de bicarbonat și puțină miere de albine pentru a avea un gust dulce, mai plăcut.
- Se bea această limonadă în fiecare zi.
Bicarbonatul de sodiu reduce efectele secundare ale chimioterapiei.
Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu se aduce pH-ul corpului la limitele normale și se activează auto-vindecarea. Și extrasul de lămâie încetinește dezvoltarea celulelor canceroase, schimbă pH-ul corpului.
Specialiștii spun că acest „medicament” poate ajuta în restabilirea stării de sănătate în anumite cazuri de cancer. Nu toți pacienții se vindecă de cancer, dar la unii tratamentul cu bicarbonat de sodiu a dat rezultate. Se spune că acest „medicament” ar trebui încercat de orice pacient bolnav de cancer, mai ales de acei pacienți care nu au bani pentru a face un tratament foarte scump.
Bicarbonatul de sodiu este cel mai ieftin „medicament” care ar putea ajuta la vindecarea cancerului. Este o chimioterapie naturală fără efecte secundare asupra corpului. În plus, despre bicarbonatul de sodiu se spune că ajută în reducerea toxicității substanțelor utilizate în chimioterapie, care de obicei pot afecta negativ organele vitale: rinichii, inima, ficatul și plămânii. Aceste organe pot fi afectate în mod iremediabil de chimioterapie, deoarece substanțele folosite nu distrug doar celulele canceroase, ele pot distruge și o parte din celulele sănătoase.