Top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea

0
139
Top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea

Cand vine vorba de sanatate, putem incerca orice, insa care sunt cele mai bune sfaturi ce se gasesc si in majoritatea topurilor de specialitate? Top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea va va prezenta in continuare cateva tehnici si trucuri pe care le puteti folosi in vederea mentinerii unui stadiu de sanatate corporala foarte buna, ajutandu-va totodata si sa va mentineti tonusul muscular si aspectul radiant.

Verifica-ti umflaturile!

Daca prezinti o umflatura a pielii neobisnuita este de preferat sa o investighezi cu atentie si poti apela si la sfatul specialistilor. Cancerul si alte boli de piele pot aparea la varste fragede, nu doar in cazul persoanelor cu varste ceva mai inaintate. Cancerul si bolile reperate la timp au mai multe sanse de vindecare. Observarea unor umflaturi mici, a unor schimbari la nivel epitelial, schimbarile in greutate sau cele de la nivelul alunitelor poate salva sanatatea.

Testul sanatatii sexuale

In top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea este inclus testul sanatatii sexuale. Multi bolnavi nu prezinta simptome chiar daca au boli transmise sexual precum sifilisul, gonorea si clamidia. Daca acestea raman netratate insa, pot duce la afectiuni si complicatii mai grave, astfel ca, in urma contactelor sexuale neprotejate, se recomanda analizele medicale. Testarea si tratamentul sunt destul de simple, majoritatea afectiunilor care se transmit pe cale sexuala fiind usor de tratat.

Fumatorilor atentie!

Pentru a va pastra sanatatea si a evita greutatile unor eventuale boli trebuie sa luati in considerare urmatorul sfat din top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea. Renuntarea la fumat – caci despre asta este vorba – produce numai efecte pozitive la nivel de sistem imunitar si sanatate generala in organism.

Dupa doar 3 zile de la renuntarea la fumat se pot observa efectele benefice ale acestei dispensii: plamanii mai curati, respiratia facila si revenirea la normal a batailor inimii. Renuntarea la fumat prelungeste viata si imbunatateste starea generala a organismului, scazand riscurile unor boli.

Somnul

Ai grija cum dormi! Oricine dezvolta probleme in ceea ce priveste somnul la un  moment dat in viata. Insomnia incepe sa devina o problema tot mai pregnanta in societatea contemporana, astfel ca si efectele sale se resimt mai puternic la nivelul stadiului de sanatate. Adultii dorm in general intre 7 si 9 ore pe noapte, iar daca nu au parte de destula odihna, relatiile sociale pot fi afectate.

Asta nu este tot, privarea de somn avand repercursiuni si asupra organismului: presiune arteriala, depresie, anxietate, afectari ale relatiilor in cuplu, la locul de munca sau impedimente in recuperarea de dupa o boala. Trebuie sa aveti grija de odihna zilnica pentru a va bucura de o sanatate de neclintit!

Combaterea stresului zilnic

In top 10 sfaturi sa iti pastrezi sanatatea se afla si combaterea stresului zilnic. Stresul poate duce la ingrijorare, depresie, anxietate si cresterea presiunii sangvine, astfel ca, un grad ridicat de stres, poate provoca aparitia unor afectiuni severe.

Citește și:  Cum scapi ușor de excesul de greutate? Ce nutrienți sunt recomandați?
combaterea stresului
combaterea stresului

Metodele de relaxare, 10 minute de respiratie profunda sau o plimbare in parc in fiecare zi, pot avea beneficii nesperate asupra organismului, ajutand la calmare si la eliberarea de stres si anxietate. In plus, un exercitiu fizic ajuta la relaxarea corpului prin miscarea sau extenuarea muschilor si ajuta si la nivel mental.

Nutritia

Este foarte importanta pentru sanatate. Din top 10 sfaturi sa iti pastrezi sanatatea  nu puteau lipsi fructele si legumele consumate cu regularitate. Cu un aport bogat de minerale si vitamine, insa si nutrientii necesari, fructele si legumele ajuta la intarirea sitemului imunitar si la functionarea organelor interne.

Studiile arata ca legumele si fructele consumate frecvent scad riscul multor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, infarctul de cord, atacul cerebral, diabetul si obezitatea. Vitaminele naturale ajuta deci la pastrarea starii generale bune a organismului si scade riscul factorilor ce predispun individul la afectiuni mai mult sau mai putin severe.

Sportul

Ajuta la pastrarea unei conditii fizice de invidiat si protejeaza organismul impotriva bolilor genetice. Nu putea deci lipsi din top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea. Exercitiul fizic regulat ajuta la mentinerea sanatatii si nu doar la slabit.

Bolile coronariene, diabetul, bolile cerebrale pot fi evitate in proportie de 50% cu ajutorul exercitiului fizic regulat. Bineinteles, nu trebuie sa va fortati cu exercitii grele, chiar si un program simplu de exercitii necomplicate putand ajuta foate mult. In fond, exercitiile fizice reduc cu pana la 30% riscul mortii premature.

Consumul limitat de grasimi si sare

Din top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea nu lipseste nici recomandarea consumului limitat de grasimi si sare. Consumul excesiv al mancarurilor bogate in sare si grasimi provoaca in ultima instanta boli grave precum diabetul, bolile de inima si accidentele vasculare. Sarea excesiva in mancare duce la cresterea presiunii sangvine si creste de trei ori riscul contractarii unei boli de inima sau chiar a atacului de cord. Acelasi efect il au si grasimile din alimentatie, care cresc riscul aparitiei bolilor de inima simtitor.

Alcoolul

Daca tineti la sanatatea dumneavoastra, trebuie sa aveti grija si la cantitatea de alcool pe care o ingerati. Studiile arata ca un consum indelungat si excesiv de alcool duce la probleme de sanatate printre care cancerul, ciroza, infarctul miocardic si atacul cerebral.

Greutatea corporala

Sanatatea corporala depinde si de greutate, astfel ca din top 10 sfaturi sa iti mentii sanatatea se afla si mentinerea sub control a greutatii. Obezitatea reprezinta o adevarata cauza de ingrijorare ce duce in cazuri grave si la deces, reducand expectanta de viata cu noua ani. Obezitatea predispune pacientul la boli de inima, slabirea arterelor sangvine, la atacuri de cord sau cerebrale ori la diabet. Scaderea in greutate poate fi efectuata cu ajutorul unei diete echilibrate, a exercitiului fizic si a sfatului medicului de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.