Ameliorarea naturală a durerii cu plante medicinale

0
4

Mulți oameni folosesc plantele medicinale pentru a-și ameliora anumite simptome, cum sunt de pildă durerile de burtă, depresia, inflamația, durerile de cap. Prin cunoașterea unor plante medicinale din țara noastră poți ajunge să-ți alini singur suferințele, ele fiind apreciate în medicina populară pentru calitățile lor vindecătoare.

Anumite plante medicinale le poți culege din natură (pe câmpuri, la munte), le poți cultiva, sau le poți cumpăra de la plafar. Plantele medicinale sunt folosite și în preparate culinare (cum este păpădia, urzica) și în diferite preparate ce ține de medicina tradițională (ceaiuri, tincturi, macerate, siropuri, extracte și altele).

Condimente și plante cu efect calmant, analgezic

Există câteva condimente și plante care au efect analgezic, calmant, relaxant și pot fi utilizate de oricine. Acestea sunt următoarele:

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir are proprietăți medicinale și mari beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • Are efect calmant asupra stomacului, grețurilor
  • Are proprietăți antiinflamatorii, normalizează circulația sanguină
  • Crește imunitatea, ajută în caz de răceală și gripă
  • Elimină stresul, scade tensiunea arterială.

Ardei iute cayenne

Acest supliment alimentar are numeroase beneficii pentru organism, este apreciat în medicina populară deoarece:

  • Ajută în calmarea durerii, are efect în arderea grăsimilor, stimulează microcirculația sângelui
  • Stimulează metabolismul, glandele digestive precum glandele intestinale și pancreasul
  • Crește imunitatea, secreția biliară
  • Ajută în prevenirea trombozei, a bolilor cardiovasculare și a bolilor gastrointestinale.

Multe dintre plantele medicinale, dacă sunt bune pentru inflamație atunci sunt bune și pentru durere și invers. Spunem asta deoarece mare parte din durerea ce o resimțim în organism este cauzată de inflamație.

Oregano

Oregano este o plantă cu aromă deosebită, care conține uleiuri esențiale, vitamine (A, B, C, E), acid rozmarinic, flavonoide și altele. Oregano are efect antibiotic, antiinflamator, antioxidant, reduce durerea și stările depresive, scade nivelul de colesterol din sânge, normalizează metabolismul grăsimilor.

Turmericul

Turmericul crește imunitatea, reduce inflamațiile, activează limfocitele și leucocitele, are efect antimicrobian, calmant, antiviral, anticancerigen. Acest condiment ajută și în caz de durere și în caz de inflamație, are efect vindecător asupra ficatului și altor organe interne.

Turmericul se poate cumpăra de la un magazin naturist, trebuie să fie în formă organică.

Planta echinacea

Fiecare componentă a acestei plante medicinale (florile, frunzele, tulpina, rădăcina) se folosește în medicina populară, conține betaină, fier, calciu, potasiu, acizi organici, acizi fenolici. Preparatele din echinacea reduc durerea, previn infarctul și accidentul vascular cerebral, întăresc funcția ficatului, scad riscul de cancer, de îmbătrânire celulară prematură, participă la procesul de formare a sângelui, îmbunătățesc sănătatea oaselor, a unghiilor și a dinților.

Frunze de valerină

Există studii ale cercetătorilor care arată că valeriana ajută în relaxarea musculară, are proprietăți sedative foarte bune, calmează nervozitatea și anxietatea. Valeriana este o plantă care îmbunătățește calitatea somnului și combate insomnia. Rădăcina de valeriană are un efect calmant puternic pentru durere. Și frunzele de valeriană au acțiune calmantă, dar puțin mai mică decât rădăcina.

Citește și:  Remedii naturale pentru tratamentul răcelii –Te scapă de tuse și congestie nazală!

Valeriana poate fi utilizată în caz de stări de greață, amețeală, dureri de cap, nervozitate, tulburări de somn și altele.

Iarba fetei

Aceasta este o plantă medicinală amară, care ajută în calmarea rapidă a durerii de cap. Se poate folosi și în gastronomie. Ca aspect, planta se aseamănă cu mușețelul și are vitamine B2, B5 și partenolidă – un compus activ important.

Iarba fetei se folosește în medicina populară pentru că reduce durerea și oboseala, îmbunătățește sănătatea sistemului nervos, a ochilor și mucoaselor, susține metabolismul fierului, are efect bun asupra globulelor roșii.

Năsturel (Nasturtium officinale)

Un bun antibiotic este planta numită năsturel, care în popor se mai numește măcriș de baltă sau brâncuță. Ea are vitamine A, C și E, acizi grași Omega-3, calciu, potasiu, fier, iod, antioxidanți, sulf. Se folosește în medicina populară pentru că ajută în combaterea infecțiilor, are 24% din vitamina C necesară zilnic, reduce retenția de apă din corp prin acțiunea diuretică, îmbunătățește sănătatea ficatului și a oaselor, stimulează producția de colagen, scade riscul de cancer prin proprietățile antioxidante.

Și iarba mâței ajută în calmarea durerii, are proprietăți antiinflamatorii și analgezice.

Cum să faci un analgezic natural?

Poți face un extract din plante, care se lasă la macerat 2 luni. Desigur, extractul trebuie agitat periodic, măcar o dată pe săptămână. El se ține de obicei într-un loc întunecat, deci trebuie ferit de lumina directă a soarelui.

O rețetă foarte bună pentru a calma durerea de cap imediat este următoarea:

  • Faci un extract natural, folosești iarba mâței, iarba fetei, flori de echinacea, frunze de valeriană în cantități egale
  • Extractul se poate face cu vin făcut acasă, care este 100% natural și nu cu alcool de la magazin care poate fi contrafăcut
  • De asemenea se utilizează și miere naturală
  • Se amestecă mierea cu vinul și apoi se pune în borcan peste plantele mărunțite
  • Se amestecă și se închide borcanul cu un capac, apoi se lasă la macerat timp de 2 luni.

O altă rețetă este extractul din oregano și năsturel, cu miere și vin. Acesta reduce inflamația, durerea, combate infecțiile pentru că are proprietăți antibiotice naturale.

Aceste plante medicinale nu sunt indicate femeilor însărcinate, sau care alăptează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.