Avocado – sănătate pură! – Vindecă organismul și crește longevitatea

0
672

Este esențial să ne menținem sănătatea, să mâncăm și să bem corect, să alegem cu atenție ingredientele cele mai bune pentru a avea o alimentație bogată în nutrienți esențiali organismului. Avocado este un fruct extraordinar de bun pentru sănătate, utilizat pe scară largă. Consumați avocado, dar întotdeauna alegeți fructe proaspete, nealterate și bine coapte! Avocado se coace și la temperatura camerei, nu ținut la rece în frigider. După ce s-a copt suficient se poate depozita la frigider timp de 3-4 zile.

Sunt cunoscute trei soiuri de bază de avocado (Persea nubigena și două soiuri de Persea americana respectiv var. Drymifolia și var. Americana, din care rezultă peste 200 de soiuri), dar toate provin din America Centrală și nordul Americii de Sud. În Mexic apar 40 de soiuri de avocado care au coaja mai netedă și miezul mai mare, iar fructele sunt mai mici, au cam 100-200 g. Avocado se cultivă și în California, în Israel și în Spania, astfel de soiuri au fructele cu coaja maronie-neagră atunci când sunt foarte bine coapte. Soiurile din Africa și Australia au fructele în formă de pară, coaja subțire și de culoare verde-măslinie, greutatea de 250-350 g, iar sâmburele destul de mic. Soiurile din India au fructele mai mari de 200-400 g și pulpa de foarte bună calitate, de culoare galben-pal și verde pe margine.

Avocado poate depăși numeroase fructe prin conținutul mare de nutrienți. Este folosit în diferite băuturi și preparate culinare indiferent că sunt dulci sau picante. Avocado poate fi un bun înlocuitor al untului, el este denumit și ,,pară de untˮ sau ,,fructul de untˮ; poate fi folosit la gătit în loc de unt și astfel preparatele culinare vor fi mult mai delicioase. Sucul din avocado cu lapte și zahăr este o băutură excelentă pentru oricine, se folosește ca desert în Filipine și Taiwan. De asemenea în Indonezia se bea suc de avocado cu lapte, rom și cafea. Alte delicatese sunt înghețata de avocado din America de Sud și supa-cremă din acest fruct asezonată cu ardei iute și zeamă de lămâie.

Pulpa fructului oferă organismului: apă, fibre, carbohidrați ușor digestibili, vitamine A, B, C, E, P, K, acid folic, niacină, fier, calciu, potasiu, polifenoli, flavonoizi, fosfor, cupru, luteină, glutation și beta-sitosterol, acizi grași mononesaturați și altele.

Beneficiile fructului avocado pentru organism:

Menține sănătatea inimii și scade riscul de accident vascular cerebral pentru că are acid folic, vitamina B6, glutation, vitamina E și grăsimi monosaturate. De asemenea avocado reduce nivelul de colesterol din sânge pentru că are beta-sitosterol și poate preveni anumite forme de cancer. În concluzie pentru a preveni cancerul, cercetătorii recomandă consumul de avocado zilnic.

Are acizi grași Omega-3 care sunt importanți pentru capacitatea de concentrare și pentru memorie. Ajută la detoxifierea organismului, curăță intestinul subțire și gros, combate respirația urât mirositoare din cavitatea bucală.

Menține sănătatea reproductivă și a uterului pentru că este bogat în nutrienți (mai ales vitamine B și acid folic), previne apariția malformațiilor congenitale și a displaziei de col uterin. Tratează anemia, ajută la formarea globulelor roșii, la prevenirea formării plăcilor din vasele sangvine, la reducerea colesterolului deoarece oferă cupru, fier, acid folic și vitamina B2.

Prin conținutul de potasiu fructul avocado ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, osos și renal, la menținerea echilibrului de apă în organism, menținerea presiunii normale a sângelui și reglarea ritmului cardiac.

Avocado este un fruct ideal pentru curele de slăbire, are proprietăți dietetice deși conține grăsimi mononesaturate (acestea însă sunt sănătoase pentru organism, intensifică metabolismul și reduc colestrolul din sânge). De asemenea avocado este bogat în aminoacizi de aceea crește longevitatea, combate atacul nociv al radicalilor liberi, încetinește procesul de îmbătrânire al organismului, îmbunătățește metabolismul și contribuie la arderea grăsimilor.

Fructele avocado sunt ideale și pentru îmbunătățirea aspectului părului.

Aceste fructe pot fi folosite pentru măștile cosmetice de întinerire a pielii dar și de menținere a sănătății scalpului. Au efect bun asupra părului, hrănesc și cresc rezistența firelor de păr. Avocado are acizi grași valoroși și nutrienți importanți pentru îngrijirea părului, hidratează și oferă frumusețe și strălucire acestuia. Cea mai simplă mască cosmetică pentru păr este cea realizată din pulpa de la 1-2 fructe avocado, puțin ulei de măsline și zeama de la o lămâie mică.

Avocado îmbunătățește sănătatea pielii.

  • Pulpa fructului este cu adevărat o minune pentru frumusețea pielii. Are efect foarte bun pentru tenul uscat, deshidratat, afectat de riduri. Prin nutrienții valoroși (acizi grași, minerale și vitamine A, B, E) poate hrăni și hidrata tegumentul, reduce efectul neplăcut al ridurilor, combate stresul, face tenul moale, strălucitor, sănătos și frumos. Merită să încercați măștile cosmetice din avocado și cremele naturale realizate din pulpa acestui fruct!
  • Uleiul de avocado hidratează și hrănește pielea, o protejează de factorii externi nocivi din mediu și de radiațiile ultraviolete, stimulează circulația sângelui, reduce ridurile și elimină petele de pe față.
Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ