Care sunt cele mai bune 5 ceaiuri pentru energie și vitalitate

0
270

Există o serie de ceaiuri care îți oferă o senzație de energie și vitalitate, îndepărtează oboseala și somnolența și care îți pot îmbunătăți sănătatea și durata de viață. Numeroase studii clinice la scară largă spun despre beneficiile consumului de ceai alb, ceai verde, ceai negru, etc. Consumul de ceai din frunzele plantei Camellia sinensis are numeroase beneficii pentru sănătate, pentru că această plantă are substanțe chimice bioactive, cum ar fi flavonoidele cu proprietăți antioxidante. Care sunt ceaiurile ce îți dau cea mai mare energie?

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce sunt ceaiurile cu proprietăți antioxidante, ce conferă energie
  2. Care sunt cele 5 ceaiuri care îți dau cea mai mare energie în organism

1. Ce sunt ceaiurile cu proprietăți antioxidante, ce conferă energie

Există ceaiuri care îți dau mai multă energie și vitalitate prin ingredientele naturale pe care le conțin: antioxidanți, substanțe flavonoide, quercitină, catechine, etc. Ceaiurile bogate în substanțe flavonoide și catechine au acțiune benefică pentru sănătatea organismului.

În numeroase studii epidimiologice, consumul de ceai a fost asociat cu scăderea riscului de infarct miocardic cu 11%. Este vorba despre efectul antioxidant al flavonoidelor din ceai verde și ceai negru, care previn bolile cadiovasculare, spun cercetătorii în studiile lor.

Multe articole științifice arată că ceaiul verde are efect în prevenirea cancerului de piele, pulmonar, esofagian, de colon, de stomac, oral, de vezică urinară, pancreatic și de prostată. Proprietățile medicinale ale substanțelor flavonoide din ceai se datorează efectului lor antioxidant.

Există studii care arată că ceaiul verde are catechine EGCG cu efecte vasodilatatoare și care ajută în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Fluorul din ceaiuri ajută în prevenirea cariilor dentare, dar și la consolidarea dinților și a oaselor. Fluorul promovează remineralizarea dinților, scăderea riscului de deteriorare a acestora.

2. Care sunt cele 5 ceaiuri care îți dau cea mai mare energie în organism

Ceaiurile bogate în polifenoli, taninuri, catechine au proprietăți antioxidante și produc o energie mai mare în organism. Consumul de ceai care incorporează ingrediente antioxidante poate ajuta în prevenirea îmbătrânirii premature a corpului. Prin aportul de antioxidanți se produce un mecanism de apărare biologică.

Ceaiul alb

Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru energie și vitalitate. Se spune că polifenolii sunt din abundență în ceai alb și au acțiune benefică:

  • Au proprietăți antioxidante puternice
  • Ajută la consolidarea imunității și la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare.

Ceaiul alb se remarcă și prin conținutul de enzime active care sunt importante pentru organism, pentru că stimulează metabolismul grăsimilor.

Ceaiul alb este foarte eficient în procesul de detoxifiere a organismului, pentru că are mulți antioxidanți. Despre antioxidanți, cercetătorii precizează că au o mulțime de efecte pozitive, ei ajută în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului, în creșterea duratei de viață.

Ceaiul alb îmbunătățește concentrarea și memoria, este bun și pentru persoanele care sunt la menopauză și care suferă de bufeuri. Ceaiul alb reduce simptomele de menopauză și scade febra în cazuri de răceală și gripă. De asemenea, ceaiul alb reduce inflamația ce este cauzată de artrita reumatoidă, promovează sănătatea pielii, menține sănătatea ochilor (pentru că are vitamina A) și controlează secreția de insulină.

Citește și:  Aucuba japoneza (Aucuba japonica), planta otravitoare si de ornament

Ceaiul Rooibos

Acest ceai este cunoscut ca fiind foarte eficient pentru energie și longevitate. El se bea în scop terapeutic, dar și pentru gustul său deosebit. Ceaiul Rooibos are efect de relaxare, ameliorează constipația, stările de nervi și stabilizează mintea. Prin consumul de ceai Rooibos se crește imunitatea organismului și se combate stresul. Acest ceai are antioxidanți care ajută în lupta împotriva atacului nociv al radicalilor liberi, ce pot grăbi procesul de îmbătrânire al organismului. Ceaiul suprimă promovarea ridurilor, a petelor de îmbătrânire și stimulează metabolismul.

Ceaiul Rooibos are potasiu, magneziu și vitamina C care îmbunătățesc sănătatea și aspectul pielii. Prin aportul de potasiu, ceaiul are efect diuretic, deci previne retenția de lichide în organism și umflarea picioarelor. Ceaiul are flavonoide care reduc simptomele de alergie și conține rutină care are efect bun asupra capilarelor, favorizează circulația sanguină.

Corpul are nevoie de ceai Rooibos, de o îmbunătățire a sănătății de lungă durată.

Ceaiul de lemn dulce

Acest ceai oferă energie organismului, este o alternativă bună la cafea. Ceaiul de lemn dulce este un leac miraculos împotriva depresiei și oferă și alte beneficii organismului:

  • Reduce tulburările de stomac
  • Crește producția de adrenalină, care induce o stare de energie și o putere de concentrare mai mare
  • Ajută la detoxifierea ficatului
  • Are glicirizină, care stimulează glandele suprarenale
  • Ajută în eliminarea stresului și anxietății
  • Previne îmbolnăvirea organismului din cauza blocajelor emoționale.

Ceaiul negru

Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri din întreaga lume. Are o aromă ușoară și culoare de chihlimbar auriu. Ceaiul negru stimulează sistemul nervos central, îmbunătățește memoria și concentrarea, crește energia și vitalitatea în organism.

Consumul de ceai negru oferă următoarele avantaje:

  • Reduce nivelul de colesterol din vasele sanguine și grăsimea din organism
  • Îmbunătățește rezistența și elasticitatea vaselor de sânge și arterelor
  • Scade hipertensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral
  • Are proprietăți antibacteriene și antioxidante
  • Este o sursă bogată de flavonoizi, acizi fenolici, polifenoli
  • Reduce oboseala, menține sănătatea oaselor
  • Ajută la reglarea nivelului de zahăr din organism
  • Prin conținutul de fluor menține sănătatea dentară
  • Prin conținutul de polifenoli menține sănătatea pielii
  • Are efect bun asupra sistemului nervos.

Ceaiul Matcha

Această băutură din Japonia este de fapt un tip de ceai verde care este cultivat în această țară într-un mod aparte. Ceaiul Matcha are antioxianți puternici și nutrienți benefici pentru sănătate. Prin consumul de ceai Matcha se sporește energia și vitalitatea organismului, fără a avea efecte secundare asupra sistemului nervos (nu produce stări de irascibilitate și nervozitate).

Alte proprietăți ale ceaiului verde Matcha:

  • Îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare
  • Scade riscul de cancer
  • Stimulează digestia
  • Ajută în prevenirea bolilor degenerative
  • Scade nivelul de colesterol din sânge
  • Previne agravarea bolii Alzheimer
  • Crește imunitatea organismului.

Ceaiul Matcha este de culoare verde, are de cel puțin 3 ori mai multe catechine EGCG decât ceaiul verde. Acest antioxidant are numeroase beneficii pentru sănătate, spun cercetătorii în studiile lor. Matcha are L-teanină, care este un aminoacid benefic pentru organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.