Te simți obosit și somnoros în timpul zilei? Renunță la cafea și mănâncă mere!
Merele conțin nutrienți esențiali care mențin sănătatea organismului, au vitamine, fibre, antioxidanți, fitonutrienți. Cafeaua are cofeină și îți oferă o stare de înviorare, dar dacă o bei în cantitate prea mare, îți va crea o stare de oboseală accentuată.
Merele au puține calorii și conțin zaharuri care pot crea un efect similar cafelei – de îmbunătățire a dispoziției, de creștere a energiei în organism. Se spune că acest efect al merelor se datorează glucozei naturale din aceste fructe, care se eliberează lent în organism și alimentează celulele acestuia.
Ai crampe și dureri musculare? Îți poți ameliora astfel de simptome cu ghimbir!
Ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru calmarea crampelor musculare. Se prepară din 2 feliuțe de rădăcină de ghimbir, 250 ml apă fierbinte, puțină miere și zeamă de lămâie. Uleiul de ghimbir este foarte util în ameliorarea durerilor musculare, mai ales că prin masaj poate îmbunătăți circulația sangvină și poate fi și un bun remediu contra oboselii musculare.
Un scrub natural cu ghimbir este bun pentru piele: se amestecă 4 linguri de sare cu o lingură de rădăcină de ghimbir mărunțită și o lingură zeamă de lămâie. Se face un masaj ușor asupra pielii și apoi se clătește cu apă călduță. Efectul este grozav asupra pielii, aceasta va rămâne curată, fină, reîntinerită și strălucitoare (datorită sucului de lămâie).
Ai câteva kg în plus? Poți scăpa de ele cu oțet de mere!
Oțetul de mere se poate administra și sub formă de pudră concentrată, se găsește la plafar, dar și natural, sub formă de lichid. Important este să fie un produs 100% natural. Beneficiile oțetului de mere sunt:
- are efect foarte bun asupra digestiei, ajută la îmbunătățirea acesteia
- inhibă acțiunea bacteriilor
- stimulează eliminarea toxinelor din organism
- scade nivelul de colesterol din sânge
- menține pH-ul normal al organismului
- ajută la menținerea sănătății sistemului renal
- scade acumularea de acid uric
- menține senzația de sațietate
- ajută la reducerea grăsimii din zona abdominală și a taliei.
Puțin ardei iute în mâncare ajută în controlul greutății corporale.
Ardeiul iute are efect bun asupra organismului, trebuie consumat în cantitate redusă:
- accelerează arderile celulare, stimulează termogeneza (pentru că are capsaicină)
- ardeiul iute are o substanță saponină care ajută în echilibrarea imunității deoarece poate combate infecțiile fungice (distruge membrana celulelor fungice)
- are efect vasodilatator, îmbunătățește oxigenarea țesuturilor
- îmbunătățește digestia și absorbția nutrienților la nivelul tractului digestiv
- ajută în prevenirea obezității.
Ai probleme mari cu memoria?
Souvenaid reprezintă o băutură medicinală care ar putea încetini boala Alzheimer. Oamenii de știință au creat o băutură Souvenaid, care conține acizi grași Omega-3, vitamine și nutrienți esențiali, pentru îmbunătățirea memoriei. Conform celor scrise de bbc.com, Dr. David Reynolds spunea următoarele: „dacă oamenii sunt îngrijorați de memoria lor și vor să folosească Souvenaid ca supliment alimentar, trebuie întâi să ceară sfatul unui medic care să le cunoască starea de sănătate.”
Sfecla roșie are un efect revitalizant foarte bun asupra organismului.
Sfecla roșie conține mulți nutrienți, vitamina A, B și C, magneziu, fier, potasiu, fosfor, acid folic. Sfecla stimulează imunitatea organismului, tratează constipația, previne cancerul, reglează tensiunea arterială, întărește sistemul nervos, calmează indigestia, arsurile gastrice și gastrita, stările de letargie și durerile de cap.
Sri Lanka reprezintă țara scorțișoarei.
Această mirodenie are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului și anume:
- are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene
- are efect bun în controlul glicemiei
- menține sub control nivelul de zahăr din sânge
- poate ajuta la subțierea sângelui
- previne bolile cardiovasculare.
Cea mai bună scorțișoară se găsește în Sri Lanka și în sudul Indiei, ea se numește scorțișoară Ceylon, fiind denumită și scorțișoara „autentică”. Poate fi utilizată ca îndulcitor în diferite preparate culinare, deoarece este puțin dulce. În legătură cu scorțișoara care provine din China și Vietnam se spune că ar avea o aromă mai intensă și un colorit mai închis, ea se numește scorțișoară Cassia. Aceasta ar avea un conținut de cumarină care în cantitate mare poate afecta negativ ficatul.
Dacă ai o carență de zinc poți consuma stridii!
Zincul îți crește imunitatea organismului (ajută la producerea de limfocite T), previne cancerul și îți reduce starea de oboseală. Aceste moluște numite stridii sunt o delicatesă și conțin foarte mult zinc organic. Acest mineral este important pentru creșterea imunității și manținerea sănătății organismului.
Zincul oferă protecție organismului împotriva atacului nociv al radicalilor liberi, menține sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. În plus oamenii de știință spun despre stridii că ar conține de 4 ori mai multă vitamina D decât laptele. Este suficient să mănânci doar 100 g de stridii și să-ți asiguri 57% din necesarul zilnic de vitamina D. Stridiile au efect afrodisiac, îmbunătățesc libidoul, calitatea spermei, fertilitatea la bărbați.
Ești supărat, trist sau ai stări depresive? Mănâncă avocado!
Pentru a avea o stare de bine trebuie să-ți normalizezi nivelul serotoninei din creier. Acest hormon este produs de creier și are legătură cu emoțiile experimentate de o persoană. Mai mult decât atât ai nevoie de o dietă echilibrată și sănătoasă, prin care să-ți normalizezi nivelul de estrogeni și insulină și să oferi creierului componentele necesare unei funționări normale.
Ai nevoie de proteine, grăsimi utile, calciu, magneziu și vitamine din grupul B. Avocado are capacitatea de a crește nivelul de serotonină din creier. Avocado are acid oleic și grăsimi nesaturate care scad nivelul de colesterol rău din sânge. Vitaminele B și magneziul pot ajuta de asemenea la producerea serotoninei și deci a unei stări de bună dispoziție.
Pentru a păstra jumătate de avocado mai mult timp proaspăt trebuie să-l ții cu tot cu sâmbure deoarece în caz contrar fructul se alterează mai repede. În acest mod poți mânca doar jumătate de avocado, iar cealaltă jumătate o vei consuma mai târziu, sau chiar peste 2-3 zile, la fel de proaspătă, fără a avea culoarea schimbată.
Profesorul Malcolm McMahon de la Universitatea din Edinburg spunea faptul că: ,,anumite materiale care conțin carbon (printre care și untul de arahide) pot fi transformate în diamante.ˮ Potrivit celor de la news.bbc.co.uk, oamenii de știință pot transforma untul de arahide în diamante deoarece conține carbon.
Se spune despre folosirea unui procedeu complicat prin care se acționează cu o presiune uriașă (mai mare decât cea din centrul Pământului) asupra untului de arahide și astfel se modifică structura acestuia, obținându-se diamante de 1-2 mm în câteva săptămâni.