Roinița reduce palpitațiile de origine nervoasă

0
14

Stresul cronic face ravagii indiferent de vârstă și poate afecta sistemul nervos. Stresul poate duce la stări de depresie, anxietate, agresivitate, iritabilitate, migrene, oboseală cronică, tulburări de somn, palpitații de origine nervoasă, etc.

Pentru a ajuta organismul să se adapteze la stres, oboseală, tensiuni psihice și fizice se recomandă câteva sfaturi: mișcare, exerciții fizice, exerciții de respirație, o viață activă, hidratare corectă, o dietă sănătoasă, respectarea unui program de somn, renunțarea la fumat și la consumul excesiv de alcool.

Ceaiul de roiniță este un remediu foarte bun pentru prevenirea ravagiilor provocate de stresul cronic în organism. Simptomele unui nivel crescut de stres cronic în organism sunt: oboseală, tensiune musculară, diaree, ritm cardiac accelerat, constipație, senzație de greață și vărsături, insomnie, durere în piept, durere de spate, scăderea imunității.

Ceaiul de roiniță beneficii

Această plantă medicinală are în compoziție: potasiu, magneziu, fier, seleniu, mangan, cupru, calciu, vitamine B și C, taninuri, mucilagi, uleiuri esențiale (precum citral, geraniol, linalol), taninuri (până la 5%), mucilagi, zaharuri, acid succinic, acid cafeic, acid clorogenic, acid oleanolic, acid ursolic, quercitină, kaempferol, apigenină, luteolină.

Ceaiul din roiniță are proprietățile benefice ale plantei: calmante, antispastice, bactericide, hipotensive, sedative, carminative, diuretice, antimicrobiene, antivirale, de stimulare a imunității organismului.

Roinița este un remediu în nevrozele cardiace

Această plantă medicinală numită Melissa officinalis este indicată pacienților hipertensivi, deoarece ea scade tensiunea arterială. De asemenea, ea oferă și alte avantaje:

  • Ajută în caz de angină pectorală, aritmie, nevroză cardiacă
  • Îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular
  • Ajută creierul să funcționeze mai bine
  • Reglează echilibrul apă-sare din organism
  • Reduce inflamațiile (mai ales din cavitatea bucală, la gingii)
  • Ajută în caz de tulburări de ritm cardiac, tremurături nervoase, boli de inimă, gută, reumatism
  • Îmbunătățește imunitatea organismului.

Ceaiul de roiniță este bun și pentru copiii mici, pentru că reduce disconfortul creat de colici. Planta are efect antioxidant puternic, antispastic, ameliorează inflamația și durerea. Acest ceai îmbunătățește digestia, ajută la încetinirea ritmului cardiac, reduce tensiunea mușchilor netezi ai intestinului, elimină oboseala, stresul și stimulează eliberarea enzimelor digestive.

Ceaiul întărește memoria la copii, ajută în caz de hiperactivitate, la slăbit și poate crește puterea de concentrare.

Planta calmează și relaxează, poate fi utilizată de o persoană care este chinuită de nevroze, dureri de cap, tahicardie, astm, crize de epilepsie, dureri reumatice, gastrită, indigestie, tromboflebită, furunculoză, flatulență, insomnie. Acest ceai este bine de băut seara, înainte de culcare. Nu este indicat hipotensivilor pentru că scade tensiunea arterială. Ceaiul are un efect liniștitor și poate scădea vigilența, de aceea nu este indicat șoferilor și oamenilor cu alte profesii ce necesită o atenție sporită.

Citește și:  Analiza firului de păr, metodă pentru depistarea echilibrului de nutrienți din corpul tău

Planta este recomandată femeilor, deoarece reduce migrenele, anxietatea și stresul, îmbunătățește lactația la mamele care alăptează, ameliorează durerea menstruală, combate toxicoza ce poate să apară în primele luni de sarcină, îmbunătățește starea de bine.

Roinița combate anxietatea și depresia

Planta este un bun sedativ, are efect calmant, ajută în tratamentul anxietății și depresiei. Despre ceaiul din roiniță se spune că poate trata și depresia ce apare pe fond de stres și suprasolicitare.

După ce ai băut o cană cu ceai de roiniță vei vedea imediat că te simți mai bine, ai scăpat de disconfortul creat de stres și oboseală. Acest preparat calmează nervii, crește tonusul, reduce iritabilitatea și nervozitatea.

Conform studiilor cercetătorilor, roinița ameliorează simptomele acute de anxietate și depresie.

Cercetătorii au spus că depresia apare în mod frecvent la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 și de aceea sunt indicate preparatele din roiniță, pentru că planta are afect antidepresiv și antidiabetic. Extractul din roiniță este indicat în caz de depresie, anxietate și tulburări de somn.

Roinița ameliorează migrenele și combate insomnia

Acest ceai este bun în caz de insomnie și migrene și nu trebuie amestecat cu alte plante.

El se prepară astfel: se adaugă 30 g roiniță uscată la un litru de apă clocotită, se lasă la infuzat 30 minute, se strecoară și se bea.

Ceaiul combate stresul care după cum se știe este un factor de risc al multor boli. Stresul poate agrava simptomele unor probleme de sănătate și poate crește riscul de boli cardiovasculare, obezitate, diabet, astm, boli gastro-intestinale, depresie, anxietate, etc.

Dacă vrei să scapi de tulburările de somn poți cumpăra ceai de roiniță de la plafar. Nu este indicat ceai de roiniță în combinație cu ceai negru sau ceai verde, deoarece această combinație nu este bună pentru insomnie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.