Sucuri de vară – Sucul de cireșe

0
714
1-suc-de-cirese

Indiferent de sezon organismul nostru are nevoie de vitamine, care se găsesc de exemplu în sucul de cireșe sau în alte sucuri de vară. De aceea cel mai indicat este să începeti ziua cu un pahar de suc proaspăt de fructe și legume și să renunțați la obiceiul de a lua multe pastile multicolore (suplimente de vitamine).

Sucurile de vară proaspete sunt alegerea ideală, deoarece sunt mult mai bune pentru organism decât sucurile conservate. Se pot face diferite combinații între fructe și legume deoarece sucurile realizate din acestea sunt complementare:

  • Legumele au un conținut bogat de săruri minerale.
  • Fructele sunt dulci, bogate în zahăr.

Sucuri naturale de vară

2-sucuri-de-vara

Nutriționiștii recomandă consumul de sucuri de vară deoarece, fără îndoială, acestea îmbunătățesc sănătatea organismului. Majoritatea dintre ele sunt sucuri pentru energie, restabilirea vitalității și detoxifierea organismului.

Învață să bei sucuri de vară în mod corect! Sfaturi utile:

  • Sucurile de vară proaspete trebuie să fie băute imediat deoarece, dacă sunt depozitate la frigider o anumită perioadă de timp ele își pierd o parte din proprietăți. Mineralele și vitaminele se reduc treptat deși avem impresia că gustul acestora nu s-a schimbat.
  • Un alt lucru deosebit de important, de care trebuie să se țină cont, este felul cum se beau sucurile de vară din fructe și legume. Niciodată nu se bea un pahar de suc într-o singură înghițitură. Se savurează încet, fără grabă, câte puțin.
  • Deși unele sucuri sunt mai acrișoare, nu este bine să se pună zahăr. La cele din legume nu se adaugă sare.
  • Ele se pot îndulci cu miere de albine.
  • Indiferent de tipul de suc ales, din fructe sau legume, este bine să se stabilească o doză zilnică și aceasta ar putea fi de 3-4 căni, nu mai mult.
  • Sucul se bea cu jumătate de oră înainte de fiecare masă. Dacă se dorește un consum mai mare de suc, este bine să fie băut și între mese.
  • Nu este recomandat să se bea sucul de fructe imediat după masa de prânz, deoarece acesta poate da un anume disconfort gastric.

Sucul de cireșe – Beneficii pentru sănătate

3-sucul-de-cirese

Unul dintre cele mai cunoscute sucuri de vară este cel de cireșe. Acesta ajută la îmbunătățirea sănătății organismului:

  • Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că doar un pahar de suc de cireșe proaspete poate fi echivalentul a 25 de porții de fructe și legume variate.
  • Ei consideră că un pahar de 250 ml suc de cireșe are antioxidanți mai mulți și mai puternici decât ar conține 5 porții de morcovi, banane, roșii, pepene verde și mazăre.
  • Sucul de cireșe conține fibre, taninuri, pectină, zaharuri, magneziu, potasiu, acid folic, fier, zinc, fosfor, calciu, vitamine (A, B, C, PP, E).
  • Are proprietăți antispastice, analgezice, diuretice, antimicrobiene, sedative, antiinflamatoare.
  • Astfel se explica de ce sucul de cireșe ajută la combaterea radicalilor liberi, prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și vindecarea bolilor cardiovasculare.
  • Substanțele din sucul de cireșe ajută la consolidarea pereților vaselor de sânge, previn dezvoltarea aterosclerozei, anemiei și hipertensiunii arteriale. Au efect antiiflamator, distrug agenții de dizenterie, stafilococii, streptococii, stimulează procesul de vindecare a rănilor, tratează artrita și guta.
  • Sucul de cireșe are efect bun în tratamentul bolilor tractului urinar, al pietrelor la rinichi, febrei, bolilor de nervi.
  • Este foarte bun pentru sportivi, pentru că reduce durerile musculare, ajută în refacerea și recuperarea organismului după efort.
  • Se bea un pahar de suc de cireșe cu puțin timp înainte de antrenament și unul după ce acesta a fost terminat.
  • De asemenea sucul de cireșe ajută în stimularea activității sexuale, tratează bronșita, traheita, calmează tusea și elimină toxinele din organism.
Citește și:  Arborele cajeput – Proprietatile uleiului esential de cajeput

Când nu este recomandat sucul de cireșe?

4-suc-de-cirese-sucuri-de-vara

Sucul de cireșe nu este recomandat în următoarele cazuri:

  • Persoanelor predispuse la diaree.
  • Celor care suferă de gastrită cu aciditate mare, ulcer gastric sau ulcer duodenal.
  • Persoanelor care au fost diagnosticate cu boli cronice de plămâni sau gastroenterită.

Persoanele care suferă de obezitate pot bea suc de cireșe, deoarece substanțele din el ajută la neutralizarea grăsimilor din alte alimente și astfel acestea nu pătrund în sânge prin peretele intestinal.

Care sunt cireșele cele mai bune pentru prepararea sucului natural?

5-cirese-suc-de-cirese

Desigur cele bine coapte, suculente, care au ajuns la maturitate.

Beneficii:

  • Astfel sucul va fi de calitate, dulce și moale acidulat.
  • Va avea o structură catifelată, o culoare roșie-rubinie și o aromă naturală și plăcută de cireșe.
  • Dacă se face sucul din cireșe care nu au ajuns la maturitate, acesta nu va avea aroma dorită. Nici cantitatea de suc nu va fi prea mare, iar gustul nu va fi atât de deosebit.

Cum se prepară sucul de cireșe?

Cireșele bine coapte se spală bine, se scot sâmburii, se pune pulpa fructului într-un vas. Apoi pulpa se dă prin storcătorul electric de fructe, iar gustul se poate îndulci cu puțină miere de albine.

Doar un pahar de suc de cireșe pe zi îndepărtează stresul și oboseala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.