Trei plante medicinale care te vor înveseli – Ceaiuri care te scapă de anxietate și nervozitate

0
236

În acest articol poți afla care sunt cele mai populare plante medicinale care te vor ajuta să-ți recapeți starea de bine. Este vorba despre trei plante medicinale care combat sentimentele de tristețe, supărare, deprimare, induc un confort emoțional și oferă o stare de veselie: gălbenele, balsam de lămâie și mimosa. Acestea se folosesc în ceaiuri, tincturi sau infuzii.

Navigare rapidă în articol:

  1. Gălbenele sau Calendula officinalis
  2. Balsam de lămâie sau Melissa officinalis
  3. Mimosa sau arborele de mătase

1. Gălbenele sau Calendula officinalis

Sunt zile în care este greu să-ți găsești liniștea, echilibrul emoțional și starea de optimism, mai ales dacă ești o persoană timorată sau care a avut o zi agitată. Cu ajutorul ceaiului din gălbenele poți scăpa de tristețe, sentimente negative, stres și poți reveni la starea naturală de bucurie.

Această plantă medicinală cu flori de culoare galben-portocalie este limfatică și deci acționează asupra sistemului limfatic, ajută la detoxifierea organismului și la activarea imunității.

Dacă bei ceai de gălbenele vei vedea că starea ta de spirit devine una pozitivă, iar în plus, vei simți că energia în corp începe să crească.

Alifia de gălbenele este un tratament eficient pentru arsurile solare.

Vezi aici un video cu gălbenele:

2. Balsam de lămâie sau Melissa officinalis

Această plantă, cunoscută și cu numele de roinița, face parte din familia mentei și este ușor de crescut. Are numeroase beneficii asupra stării de spirit, poate restabili sentimentul de încredere, de bună dispoziție și optimism, poate combate nervozitatea, depresia și epuizarea.

Despre Melissa officinalis, medicul botanist Nicholas Culpeper (care combina medicina pe bază de plante cu astrologia) spunea că: „Balsamul de lămâie este o plantă care te face să simți spiritul Fecioarei Maria.”Mulți consideră că ceaiul din această plantă are capacitatea de a induce o stare de bine, te face să te simți mai mulțumit, mai relaxat, mai echilibrat, ca și cum perspectivele tale s-au îmbunătățit.

Balsamul de lămâie este o plantă medicinală excelentă pentru ceai, care are următoarele proprietăți:

  • Oferă rezultate excelente în cazuri de epuizare nervoasă, stres, anxietate, melancolie
  • Poate revigora spiritul vital
  • Calmează durerile de cap
  • Ajută în echilibrarea emoțiilor, elimină stările de agitație
  • Are proprietăți reconfortante, antialergice, fortifiante, sedative, calmante, bactericide
  • Îmbunătățește memoria și calitatea somnului.
Citește și:  Topul plantelor care curata aerului in apartament

Ceaiul din balsam de lămâie se prepară astfel: se adaugă 2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte și apoi se lasă la infuzat 10-15 minute; se strecoară, se îndulcește cu miere și se bea.

Vezi aici un video cu balsam de lămâie:

3. Mimosa sau arborele de mătase

Mimosa are denumirea științifică Albizia julibrissin și este un arbore ce provine din China sau din Asia, care a fost adus în SUA și în Europa. Are florile alb-roz, foarte frumoase, parfumate și denumirea de „Arborele Fericirii”. De la acest arbore se folosește scoarța interioară și florile, acestea reprezintă părțile sale medicinale.

Mulți oameni usucă florile și partea interioară a scoarței, pentru a folosi acest amestec la infuzii. Cele două părți se combină și se folosesc sub formă tinctură, care este un bun remediu contra anxietății și depresiei.

Acest preparat tradițional elimină stările de tensiune și anxietate, calmează și induce o senzație de bine și de veselie. Dacă folosești tinctura din mimosa, vei scăpa de stres și de nervozitate, fără să iei medicamente. Tinctura se utilizează în doze mici, câte 2-3 picături, de 2 ori pe zi. Se poate administra de exemplu dimineața și seara, mai ales atunci când te simți tensionat, nervos sau stresat.

Tinctura este un adaptogen care luptă împotriva stresului psiho-emoțional. Este folosită în medicina tradițională chineză, mai ales în cazuri de anxietate, insomnie, depresie, anxietate și stres. Tinctura este folosită în combaterea durerii pe care o simt oamenii după orice fel de pierdere, sau în stările de tristețe profundă.

Mimosa are capacitatea de a acționa ca factor de combatere a stresului fizic și psihic. Specialiștii în medicina tradițională recomandă această tinctură în tratamentul anxietății, depresiei și a stărilor de dispoziție rele. Are capacitatea de a calma stările emoționale proaste care sunt asociate cu tristețea, insomnia, iritabilitatea, nervozitatea.

Tinctura este utilizată și în cazuri de durere și inflamație, pentru susținerea sistemului nervos. Are proprietăți excelente îndeosebi pentru ameliorarea depresiei și anxietății.

Vezi aici un video cu mimosa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.