Adevărul despre anumite alimente din piață și supermarket – Există alimente care nu sunt ceea ce crezi!

0
1000

Există o serie de alimente, despre care oamenii credeau că sunt legume și ele de fapt sunt fructe. Nici oamenii din domeniul alimentar nu cunosc o diferență clară între unele fructe și legume, însă botaniștii știu exact să le diferențieze. Află în cele de mai jos aspecte importante despre diferite alimente, fructe și legume, adevărul despre ingredientele unor produse alimentare sau delicatese din comerț.

Navigare rapidă în articol:

  1. Căpșunile nu sunt fructe de pădure
  2. Arahidele nu sunt nuci
  3. Trestia de zahăr este o iarbă
  4. Ciocolata albă nu este ciocolată
  5. Roșiile și ardei grași sunt fructe
  6. Vinetele nu sunt legume, sunt de fapt fructe
  7. Quinoa sunt semințe și nu boabe
  8. Surimi nu sunt din carne de crab
  9. Ce este Wasabi cu adevărat?

1. Căpșunile nu sunt fructe de pădure

Murele, zmeura și căpșunile nu sunt fructe de pădure. Acestea sunt considerate de botaniști doar fructe agregate, sau fructe cu semințe în interior. Pentru a fi incluse în categoria fructelor de pădure, ar trebui să fie fructe cărnoase produse din ovarul unei singure flori. Fructul de pădure are semințe în interior, iar sămânța are propriul său fruct.

Căpșunile sunt din familia trandafirilor, sunt fructe agregate, care se dezvoltă din mai multe ovare ale unei singure flori, care au fost separate. La un fruct simplu, lucrurile stau altfel, el se dezvoltă dintr-un singur ovar al unei singure flori.

Fructele de pădure sunt afinele, merișoarele, coacăzele negre, coacăzele roșii, goji (vezi aici această clasificare).

2. Arahidele nu sunt nuci

Te-ai gândit vreodată unde cresc arahidele pe care le cumperi de la supermarket? Este vorba despre acele alune în coajă de culoare bej. Arahidele nu sunt nuci, ele cresc în păstăi ca leguminoasele. Prin urmare arahidele sunt de fapt ca boabele de fasole, deci sunt niște leguminoase delicioase.

Specialiștii spun despre alun că este o plantă din familia leguminoaselor. Păstăile de arahide se formează pe partea aeriană a plantei, dar se coc în pământ (vezi foto). Acestea sunt din aceeași familie a leguminoaselor, ca mazărea și lintea. Păstăile de arahide cresc sub pământ, provin de la o plantă de forma unei tufe. Acestea, atunci când sunt destul de coapte, se recoltează prin metoda de tragere asemenea unui morcov din pământ. Prin urmare, aceste arahide nu sunt nuci, ele de fapt sunt leguminoase gustoase.

Află ce beneficii are asupra organismului consumul de arahide.

În ceea ce privește fisticul sau migdalele, acestea, din punct de vedere botanic, sunt considerate semințe ale copacilor. Asta se spune și despre caju. Pecanele și alunele au o singură nucă, care este acoperită de o coajă dură, ele cresc pe copaci și sunt considerate nuci. Arahidele, spre deosebire de nuci, nu cresc în copaci. Prin urmare este greșit ca arahidele să fie denumite nuci.

Toate aceste alimente naturale sunt bogate în nutrienți, sunt gustoase, de aceea fac pate în mod frecvent din dieta oamenilor mai ales a celor care sunt vegetarieni sau vegani.

3. Trestia de zahăr este o iarbă

Trestia de zahăr este mai înaltă ca iarba, este considerată o specie din categoria ierburilor perene. Este utilizată pentru obținerea zahărului. Are tulpinile fibroase, bogate în zaharoză de zahăr.

Află aici mai multe lucruri interesante despre trestia de zahăr.

De ce obișnuiesc chinezii să bea aproape zilnic o cană de suc de trestie de zahăr? Asta este cheia longevității la chinezi.

4. Ciocolata albă nu este ciocolată

Ciocolata albă nu este considerată de fapt o ciocolată, pentru că nu are efectiv cacao. Ea este realizată din unt de cacao, zahăr și lapte. Are o aromă deosebită și o culoare specială. Gustul specific este dat de ingredientele sale.

Oamenii iubesc ciocolata albă, dar ei nu știu că ea nu are cacao. Ei de fapt nu mănâncă ciocolată, ci un produs dulce, cu aromă plăcută. Ciocolata neagră are ca ingredient cacao, în schimb ciocolata albă nu are deloc masă de cacao. Despre ciocolata albă se știe că are unt de cacao, acesta fiind extras din semințele arborelui de cacao.

Asta nu înseamnă că ciocolata albă este un produs rău sau inferior, dar se poate spune că este un alt tip de produs, nu este o ciocolată care să conțină masă de cacao. Un alt aspect este untul de cacao, dacă este sau nu original. Acesta trebuie să fie alb și să conțină minim 20% unt de cacao.

Citește și:  Dieta cu fibre

Ciocolata albă conține unt de cacao, iar ciocolata neagră conține cacao și destul de puțin unt de cacao.

Din punct de vedere al beneficiilor pentru sănătate, cea mai bună este ciocolata neagră. Cu cât aceasta are mai multă cacao, cu atât este mai bună pentru sănătate. Există și alte ingrediente importante pentru sănătate, care se găsesc doar în ciocolata neagră și anume: teobromina, polifenoli. Teobromina ajută la relaxarea fizică și mentală, polifenolii au proprietăți antioxidante.

5. Roșiile și ardeii grași sunt fructe

Roșiile și ardeii grași sunt clasificați de specialiști ca fiind fructe. Roșiile au semințe, de aceea sunt considerate fructe. Roșiile fac parte din familia Solanaceae, de care aparțin și cartofii, vinetele, ardeii. Botaniștii consideră roșia un fruct și nu o legumă. Chiar și Uniunea Europeană a decis, în anul 2001, că roșia este de fapt un fruct și nu o legumă.

Știați că roșiile sunt utile împotriva cancerului? Află aici mai multe detalii.

6. Vinetele nu sunt legume, sunt de fapt fructe

Vinetele, pepenele verde și dovleceii nu sunt legume, ele sunt de fapt fructe. Vinetele sunt considerate de oameni ca fiind legume, dar sunt clasificate de specialiști în categoria fructelor. La fel sunt clasificați și dovleceii și pepenele verde.

Află cât de bun este dovlecelul pentru sănătate. Acest fruct te salvează de multe boli.

Pepenele verde este unul dintre cele mai alcaline alimente, trebuie să facă parte din dietă.

7. Quinoa sunt semințe și nu boabe

Quinoa Chenopodium este o specie de plantă erbacee anuală. Ea este cultivată pentru semințele sale comestibile de Quinoa, care nu sunt de fapt boabe, cum cred unii oameni. Aceste semințe sunt bogate în proteine și alți nutrienți.

Quinoa conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, fiind o sursă bogată în proteine, vitamina A, B, C, amidon și minerale (magneziu, fosfor, fier, cupru, potasiu, sodiu, zinc).

Și frunzele plantei sunt comestibile, se folosesc în salate.

8. Surimi nu sunt din carne de crab

Deși mulți ar crede că surimi sunt făcuți din crabi sau creveți, totuși nu conțin deloc fructe de mare. Surimi sunt o imitație de creveți, homar sau crabi. Aceste delicatese de pe piață, care se vând frecvent în supermarket, conțin de fapt alte ingrediente: amidon, pastă de pește alb și umplutură. Ingredientele se amestecă și sunt rulate, ele conțin un colorant alimentar portocaliu care le fac să dea senzația că sunt din carne de crab. Acest produs are resturi de carne de pește și imită carnea de crustacee.

Surimi este un produs din pește, nu conține fructe de mare.

În mod normal aceste alimente ar trebui etichetate corect, să fie scris vizibil faptul că imită doar creveții sau fructele de mare. Clienții ar trebui să știe ceea ce cumpără, nu trebuie să fie duși în eroare.

Află aici adevărata compoziție a unor băuturi și alimente pe care le consideri delicatese.

9. Ce este Wasabi cu adevărat?

Pasta de Wasabi este servită la restaurantele japoneze, dar nu întotdeauna este vorba despre acel preparat real, deosebit. Wasabi real este foarte greu de obținut, este realizat din planta proaspătă de Wasabi, este foarte scump și are un gust special. La restaurante se folosește de obicei un Wasabi fals, care nu este decât un amestec de ingrediente: muștar, hrean și un colorant alimentar.

Wasabi se servește la sushi sau la pește crud, pentru că are proprietăți antimicrobiene.

Despre tulpinile plantei Wasabi se știe că au proprietăți deosebite, îmbunătățesc funcția hepatică, previn dezvoltarea cariilor, a astmului, formarea cheagurilor de sânge și pot combate cancerul. Wasabi este verde și are gust picant, se găsește de obicei în piețele din Japonia.

Citește aici despre secretele femeilor japoneze pentru păstrarea siluetei, despre salata de alge marine, Takikomi-Gohan din muguri de bambus, supa Miso din ciuperci Shiitake și alge, buletele Onigiri, sushi, preparatele din pește și fructe de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.