Cheia frumuseții este în primul rând starea de bine interioară. Femeile nu trebuie să trăiască cu stres, cu teama de viitor. Este important să conștientizeze că fac excese și să le elimine în scopul combaterii multor dezechilibre provocate de acestea.
Viciile – fumatul, alcoolul, consumul de dulciuri ce au zahăr, somniferele, drogurile – sunt dușmanii sănătății. Uită de tutun dacă vrei să ai tenul frumos și pielea fără riduri accentuate! Nicotina îmbătrânește pielea, deci trebuie complet eliminată dacă vrei să ai un aspect atrăgător, un ten proaspăt și strălucitor.
Alimentele procesate, cu îndulcitori artificiali și grăsimile afectează procesele de neuroregenerare și distrug sănătatea creierului. Un regim alimentar normocaloric care să conțină fructe, pește, legume, lactate cu conținut redus de grăsimi, contribuie la o stare de bine în organism.
Trebuie redus consumul de carne și trebuie limitat consumul de gluten și carbohidrați. Atenție la ce mănânci deoarece o alimentație nesănătoasă își pune amprenta asupra frumuseții organismului. Alege produsele care conțin vitamina A, ca de exemplu caisele care prin acest antioxidant puternic au beneficii asupra pielii și acest lucru se vede.
Alte surse naturale de vitamina A sunt morcovii, pepenele, laptele. Alte vitamine importante pentru regenerarea pielii sunt E și PP, prima apare în nuci, germeni de grâu și migdale, iar cea de-a doua în pește și legume. Antioxidanții combat efectul nociv al radicalilor liberi în organism, previn bolile și îmbătrânirea prematură a organismului.
Dormi suficient, minim 7 ore pe noapte, deoarece în timpul somnului pielea se regenerează și astfel chipul arată mai odihnit, dispar cearcănele și privirea este mai limpede. Nu uita de curățarea temeinică a tenului înainte de culcare și nici de un duș călduț relaxant pentru a avea un somn bun și liniștit.
Sportul este important pentru sănătate, iar postul ținut periodic, în perioade scurte de timp, ajută la detoxifierea organismului. Petrecerea timpului liber în aer curat este soluția cea mai simplă pentru a scăpa de stres însă trebuie să avem grijă în zilele caniculare, când soarele poate afecta pielea noastră și chiar poate avea consecințe devastatoare asupra ei. Nu-ți petrece timpul în fața televizorului în zilele de weekend, plimbă-te, mergi în natură, aerul curat și exercițiile fizice ajută la oxigenarea țesuturilor din organism.
Zâmbește des, din tot sufletul, gândește pozitiv deoarece acestea contribuie la o stare de bine a întregului organism. Zâmbetul este o metodă excelentă de gimnastică facială și o soluție pentru a scăpa de stres și depresie.
Anumite medicamente diuretice, antidiabetice, analgezice, antibiotice, cu estrogeni, pot declanșa reacții alergice sub influența excesivă a razelor ultraviolete. Unele persoane sunt mai sensibile și pot suferi chiar de așa numita urticarie solară.
Radiațiile ultraviolete pot accelera îmbătrânirea pielii și pot provoca ridarea acesteia dacă nu sunt folosite creme cu factor de protecție SPF adecvat. Alte boli care pot fi induse sau agravate de lumina soarelui în zilele caniculare, când temperaturile sunt extreme, pot fi: rozaceea, pelagra, acneea, lupusul eritematos.
Pentru îngrijirea tenului trebuie alese întotdeauna produsele cosmetice cu ingrediente active naturale care stimulează mecanismele anti-îmbătrânire și ajută la eliminarea toxinelor din celule, la creșterea duratei de viață a celulelor, la regenerarea țesuturilor. În acest mod tenul își recapătă luminozitatea și aspectul tânăr, iar treptat pielea devine mai fermă și ridurile sunt diminuate.
Cremele și tratamentele cu diferite loțiuni se aplică prin mișcări studiate, prin masaj fin pentru a atenua ridurile și a catifela pielea. Exfolierea tenului cu ajutorul unor produse naturale de gomaj este necesară pentru piele deoarece trebuie îndepărtate celulele moarte (care sufocă și îmbătrânesc tegumentul), iar abia apoi pot fi aplicate măștile cosmetice pentru hidratarea și hrănirea pielii.
Se pot folosi demachiante gel care sunt lejere pentru îndepărtarea machiajului, extracte din plante emoliente și revigorante, săpunuri speciale care respectă bariera acido-hidratantă a pielii și nu usucă pielea, și care dimpotrivă o face curată, delicată și catifelată. Pentru zona din jurul ochilor trebuie alese produse tonice delicate de tipul laptelui demachiant care nu irită, îndepărtează cu blândețe machiajul, calmează și hrănește țesuturile, atenuează ridurile.