Soluția perfectă pentru constipație și hemoroizi – 10 ceaiuri medicinale care te pot ajuta

0
2633
Constipație, hemoroizi, Foto: answermeup.com

Ceaiurile din plante medicinale sunt un bun remediu pentru tratamentul afecțiunilor colonului. Pentru detoxifierea organismului sunt recomandate în special ceaiurile depurative care pot fi consumate în orice cantitate și au efect de a ușura defecația. Persoanele care suferă de constipație și hemoroizi trebuie să încerce astfel de preparate din plante medicinale care fiind în număr foarte mare și toate eficiente, se pot schimba, astfel realizându-se o variație în ceea ce privește gustul ceaiului.

Constipație, hemoroizi, Foto: answermeup.com

Administrarea a 3 căni de ceai pe zi este un tratament foarte simplu și eficient pentru contipație și hemoroizi. Astfel de plante cu proprietăți depurative sunt: coada-șoricelului, angelica, crușinul, coada-calului, lumânărică, frunzele de mur, roinița, urzica, volbura, păducelul, păpădia, nalba, obligeana, soc, talpa-gâștei, scoarța de stejar, șofrănel, trei-frați-pătați, pedicuța, limba-mielului, leurda, leușteanul, rostopasca, varza, mușețelul, cedrul, etc.

Urzica, Foto: merciangathering.com
Urzica, Foto: merciangathering.com

1. Urzica sub formă de suc are efect detoxifiant, remineralizat, depurativ, hemostatic, antiinflamatoriu pentru organism. Ceaiul din frunze de urzică are efect vindecător, se bea câte jumătate de cană înainte de masă, de două ori pe zi. La fel de bun este decoctul din urzici.

Papadia
Papadia, plantă medicinală eficientă în tratamentul multor afecțiuni

2. Tija și frunzele de păpădie sunt foarte eficiente în tratamentul acestor afecțiuni, au efect depurativ, de reducere a colesterolului din sânge și scădere a glicemiei.

Rostopască, Foto: friendsofchorltonmeadows.blogspot.ro
Rostopască, Foto: friendsofchorltonmeadows.blogspot.ro

3. Rostopasca este o plantă erbacee medicinală care poate ajuta în tratamentul hemoroizilor. Se culege rostopască, se pune la uscat, se taie în bucățele lungi de 1-2 cm, se pun într-un brocan si se adaugă apă fierbinte apoi se închide ermetic. Se lasă la infuzat timp de 4-6 zile, apoi se strecoară și se bea câte o lingură de trei ori pe zi. Tratamentul se face timp de 4 săptămâni.

4. Ceaiul din flori de păducel ajută în cazuri de hemoroizi pentru restabilirea sănătății. Se adaugă patru lingurițe de plantă uscată la 200 ml apă fierbinte și se fierbe 20-30 minute. Apoi se strecoară și se ia câte o linguriță de trei ori pe zi. Acest tratament este eficient în cazuri de hemoroizi.

Ceai din frunze de dafin, Foto: jamaicahospital.org
Ceai din frunze de dafin, Foto: jamaicahospital.org

5. Ceaiul din frunze de dafin se folosește în tratamentul hemoroizilor. Se adaugă 25 de fruze de dafin la 3 litri de apă fierbinte, sau 10 grame de frunze la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 5 minute, se strecoară și se bea. Se poate bea o cană de ceai de 2-3 ori pe zi.

Citește și:  Arpagicul - leguma antiseptica din gradina
Mușețelul, Foto: steptohealth.com
Mușețelul, Foto: steptohealth.com

6. Ceaiul din flori de mușețel este un bun remediu pentru diferite afecțiuni dar și pentru tratamentul hemoroizilor. De asemenea, baia de aburi de infuzie de mușețel este o metodă de tratament pentru cei care suferă de hemoroizi. Se lasă la infuzat florile de mușețel în apă clocotită și apoi se face o baie de aburi timp de 5 minute. Tratamentul se repetă în fiecare zi până ce se elimină simptomele create de astfel de afecțiuni – constipație și hemoroizi.

7. Băile cu aburi de infuzie din flori de lumânărică este un mod simplu de a trata hemoroizii. Se pune o cană de plantă uscată la 5 litri de apă fierbinte, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se aplică tratamentul cu baia de aburi timp de 5 minute.

Ceai din coada-șoricelului, Foto: flowers-kid.com
Ceai din coada-șoricelului, Foto: flowers-kid.com

8. Coada-șoricelului este o plantă medicinală cu efect antiinflamator, analgezic, antiseptic, de calmare a mâncărimilor, roșeții pielii, foarte eficientă pentru a fi folosită în tratamentul hemoroizilor și constipației. Ceaiul din coada-șoricelului este un bun remediu pentru vindecarea hemoroizilor care sângerează. Se pune o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită, se fierbe 5 minute, apoi se strecoară și se poate folosi. Baia de șezut din decoct de coada-șoricelului este eficientă pentru tratamentul hemoroizilor. Ceaiul din flori și frunze de coada-șoricelului se recomandă și în tratamentul altor afecțiuni: răceală, osteoporoză, dureri reumatice, suferințe ale organelor genitale și altele. Decoctul din coada-șoricelului ajută în oprirea sângerărilor și în ameliorarea simptomelor create de hemoroizi.

Plante medicinale – Coada calului
Plante medicinale Coada-calului

9. Scoarța de stejar și coada-calului sunt folosite în tratamentul hemoroizilor. Se face un amestec din aceste ingrediente (5 părți scoarță de stejar și 3 părți coada-calului) și se adaugă 2 linguri de plante la 500 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute și apoi se strecoară și se adaugă în apa de baie. Acest tratament este ușor de realizat și se face în fiecare zi.

Cedru, Cedrus atlantica
Cedru, Cedrus atlantica

10. Uleiul de cedru este un bun remediu pentru hemoroizi, constipație și obezitate deoarece are proprietăți antiinflamatoare, antibacterine, calmante, de eliminare a toxinelor, de creștere a rezistenței organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.