Cele mai bune fructe care te ajută să ai tenul luminos și pielea frumoasă

0
424
Cele mai bune fructe care te ajută să ai tenul luminos și pielea frumoasă

Tenul și pielea reflectă starea de sănătate a organismului, de aceea trebuie să se consume alimente care sunt bune pentru frumusețea pielii. Fructele proaspete și zemoase sunt bune pentru detoxifierea organismului – lucru necesar regenerării celulelor – deoarece toxinele pot congestiona țesuturile și sunt un factor de risc al apariției ridurilor, iritațiilor și petelor pe piele.

Ananasul

Ananasul are efect benefic asupra pielii, descompune celulele grase, elimină celulele moarte, netezește pielea, crește elasticitatea acesteia. Bromelina din ananas are funcții biologice, reduce inflamațiile din organism și de la nivelul pielii, împiedică dezvoltarea tumorilor și înmulțirea celulelor maligne, are un rol important în restabilirea sănătății.

Bromelina poate fi considerată un adevărat medicament natural deoarece are acțiune antiinflamatorie, fibrinolitică, de grăbire a vindecării arsurilor, rănilor și leziunilor cutanate. De asemenea, bromelina combate edemele, are un efect bun asupra vaselor sangvine și asupra sistemului imunitar al organismului. Ananasul conține vitamine A, B, C și E, minerale și oligoelemente, are proprietăți antioxidante, antitoxice, detoxifiante, diuretice, nutritive, vitaminizante și mineralizante.

Mărul

Acest fruct este bogat în vitamine și oligoelemente, are o bună acțiune de detoxifiere și curățare a organismului. Mărul conține acizi care calmează procesele inflamatorii și elemente nutritive care revitalizează corpul și ajută la întărirea pielii.

Mărul are vitamina B2 și B6 care vindecă iritațiile pielii, vitamina C care stimulează producerea de colagen și elastină, are proprietăți antioxidante de prevenire a îmbătrânirii premature a organismului. Prin aplicarea măștii cosmetice cu mere se îmbunătățește aspectul pielii, aceasta devine mai hidratată, fină, catifelată și strălucitoare.

rodie

Rodia

Acest fruct are mulți antioxidanți și proantocianidine care ajută în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și a pielii. Rodia conține acid elagic care combate celulele cancerigene și ajută în combaterea și prevenirea tumorilor (și a cancerului de piele).

Sucul de rodie este numit și ,,elixirul tinerețiiˮ datorită beneficiilor pe care le aduce organismului, iar masca de rodie este foarte utilă tenului deoarece ajută la eliminarea celulelor moarte, la eliminarea pistruilor și a cearcănelor, la netezirea ridurilor și vindecarea acneei.

Citește și:  Spanacul-tamaios (Chenopodium ambrosioides var. anthelminticum) combate parazitii intestinali

Căpșunile

Căpșunile sunt fructe extraordinare pentru sănătatea oamenilor dar și pentru pielea acestora. Conține acid salicilic, minerale și vitamine, care ajută la curățirea pielii, menținerea tonusului și frumuseții acesteia. Masca de căpșuni este utilă tenului, ajută la albirea pielii, eliminarea celulelor moarte, a petelor și pistruilor, combaterea acneei, regenerarea pielii, îmbunătățirea fluxului sangvin și îmbunătățirea aspectului feței.

Kiwi

Acest fruct are vitamina C care este foarte importantă pentru piele pentru că formează colagen și elastină și astfel contribuie la prevenirea ridurilor și a îmbătrânirii premature a tenului. Kiwi este o sursă de vitamine din grupul B ceea ce este un avantaj pentru țesutul cutanat deoarece crește rezistența la stres și echilibrează funcțiile pielii:

  • vitamina B1previne și vindecă procesele inflamatorii ale pielii,
  • vitamina B2 ajută la regenerarea celulelor și buna oxigenare a acestora,
  • vitamina B3 normalizează circulația sangvină, oferă strălucire și frumusețe tenului.

De asemenea fructul kiwi are fier, magneziu, zinc și calciu care sunt substanțe nutritive benefice pentru metabolism și sănătate. Un nutrient foarte bun pentru piele este și vitamina E care se găsește în kiwi și are un efect benefic asupra tenului.

Cireșe

Cireșele ajută la purificarea, detoxifierea organismului, la decongestionarea țesuturilor pielii și menținerea frumuseții acesteia. Masca din cireșe este utilă pielii deoarece are următoarele elemente nutritive:

  • acid folic ce protejează pielea de factori nocivi externi
  • potasiu cu rol în menținerea hidratării pielii
  • acid ascorbic ce combate ridurile, crește elasticitatea și fermitatea pielii, previne îmbătrânirea prematură a acesteia
  • acizi organici care ajută la regenerarea țesuturilor
  • vitamina A care menține sănătatea și elasticitatea pielii, ajută în vindecarea acesteia, curăță tenul și elimină petele nedorite de pe față
  • riboflavină ce menține sănătatea tenului și a pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.